PUBLICITAT

Les noies es reinventen

  • Olga Arru és la seleccionadora d'un equip de 7 centrat en l'Europeu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les integrants de la selecció femenina, el dissabte en el torneig Foto: BEATRIZ CANDELA

El rugbi femení continua viu, per molt que costi creure. L'equip del VPC que competia com el de quinze a França –al Comitè Migdia Pirineus– no ha pogut mantenir-se en competició perquè s'ha dissolt i no hi ha saba nova per comprometre's cada setmana. Però sí per fer una selecció de rugbi-7 i competir a l'Europeu que es disputarà al maig. Allà hi seran elles.

Olga Arru, ja retirada com a jugadora per falta d'incompatibilitat d'horaris, serà la nova seleccionadora i una de les que al mes de setembre van presentar un projecte a la Federació Andorrana de Rugbi per poder aconseguir la inscripció en l'Europeu, on jugarà a Eslovàquia en el grup A.

El projecte començava amb fer una recaptació de jugadores, que ha estat tot un èxit. Arru compta amb 23 jugadores de les quals assíduament 18 assisteixen als tres entrenaments setmanals. Moltes d'elles és la primera vegada que juguen amb l'oval, per tant els cal adaptació i per això cada entrenament és temàtic, per tal d'aprofundir en totes les facetes de joc.

Malgrat la inexperiència d'algunes d'ells el passat dissabte la selecció femenina va disputar un primer torneig amistós de preparació: «Si no tenim el VPC competint a França hem de jugar com a mínim un amistós cada mes. No hi ha una altra si volem que les noves arribin preparades al maig», va assenyalar Arru. El test va ser del tot encoratjador ja que la seleccionadora va haver de formar dos equips perquè totes les jugadores poguessin gaudir de minuts: un amb les veteranes –la majoria d'elles viuen fora del Principat– i un altre amb les novells. Els rivals convidats eren la Universitat Ramon Lluc (Les coques) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Els dos equips tricolors van guanyar aquests compromisos amb solvència i van haver de disputar-se la victòria entre elles. El resultat va ser un ajustat 10-7 per a les veteranes. Les novells, però, van demostrar no estar tan lluny del seu nivell. I fins el maig queda mig any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT