PUBLICITAT

Comencen les negociacions pel CDI amb Portugal

EL PERIÒDIC
CADIS

Periodic
Martí i Rajoy miren el sostre, ahir Foto: AP

Aprofitant la XXII Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern, Toni Martí i Gilbert Saboya van mantenir una reunió de treball amb el primer ministre portuguès, Pedro Passos Coelho. Els dos mandataris van donar llum verd a l'inici de les converses per l'establiment d'un conveni per evitar la doble imposició (CDI) entre Andorra i Portugal. També amb el CDI com a tema principal, Martí va analitzar amb el president espanyol, Mariano Rajoy, les negociacions. Tant Martí com Rajoy van coincidir en valorar com a molt positius els avenços en les converses, iniciades arran de la primera trobada entre els dos mandataris celebrada el passat 12 de setembre al Palau de la Moncloa, segons relata el Govern a través d'un comunicat.

L'increment dels intercanvis econòmica va centrar també la reunió bilateral celebrada entre Saboya i el seu homòleg brasiler. Les dues parts van explorar les possibilitats de cooperació turística i, de manera més concreta, les vies per incrementar el nombre de visitants d'aquest país emergent durant la temporada d'hivern.

Es va aprofitar igualment la presència de representants de la Unió Europea per abordar l'evolució del procés d'acostament d'Andorra. Saboya va tenir ocasió de parlar-ne amb el secretari general executiu del Servei Europeu d'Acció Exterior, Pierre Vimont.

En la seva intervenció davant els líders iberoamericans, Martí va manifestar el seu convenciment que la cooperació iberoamericana es traduirà «en un major benestar per als nostres ciutadans i uns nivell de riquesa més elevats per als nostres pobles».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT