PUBLICITAT

Batalla aposta per agilitzar la feina a les empreses

  • El cap de llista per Lleida vol eliminar el 25% del tràmits administratius
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
El cap de llista de CiU per Lleida, Albert Batalla, visitant una formatgeria Foto: CIU

El cap de llista de CiU per Lleida, Albert Batalla va estar ahir dissabte en una explotació ramadera de la Seu d'Urgell, on en roda de premsa ha explicat els punts del programa relacionats amb empresa i ocupació. En aquest sentit, ha assegurat que si governen eliminaran el 25% dels tràmits administratius i en simplificaran el 70% per agilitzar la feina a les empreses. Segons Batalla, «les dades d'atur al nostre país són molt preocupants i especialment l'atur juvenil, en aquesta situació els governs tenen l'obligació d'afavorir que les empreses puguin crear ocupació, ja que l'ocupació ha de venir de la mà del teixit productiu, i molt especialment de la petita i mitjana empresa», segons informa l'ACN.

Batalla va explicar que «des del Govern s'ha de treballar en tres àmbits: autoocupació, especialment en persones joves, menors de 45 anys i dones; en segon lloc, generar crèdit perquè els negocis puguin obrir o perquè en moments de dificultat econòmica tinguin el recolzament que ara no els donen els bancs, com s'ha fet els darrers dos anys via l'Institut Català de Finances que ha facilitat 1.500 milions d'euros a 8.000 empreses, especialment PIMES».

En tercer lloc, el cap de llista va assegurar que «cal eliminar traves burocràtiques per agilitzar la feina de les empreses, concretament el nostre compromís és eliminar el 25% de tràmits administratius i simplificar-ne el 70%, en aquest sentit acabarem d'implementar la finestreta única empresarial, que s'ha iniciat aquest 2012 i que s'acabarà a finals de 2013».

D'altra banda, Batalla, posant com a exemple l'explotació ramadera que va visitar ahir al matí, va destacar que «hem detectat una tendència de retorn al món agrari de joves format que agafen el negoci familiar i el resituen com a empresa agrària, en aquesta línia CiU aposta per impulsar que el sector agroalimentari sigui una via per generar ocupació».

Així mateix, va recordar que el proper dimarts el Govern aprovarà el decret del comerç de proximitat «que permetrà a la venda de quilòmetre zero desenvolupar la seva activitat d'una forma ordenada i senzilla, una iniciativa que ajudarà reactivar aquest sector i, per tant, a crear ocupació, la gent de CiU apostem per mesures en aquesta línia i continuarem així».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT