PUBLICITAT

Vistiplau a convertir en illa de vianants l'avinguda Carlemany

  • Andorra la Vella també rep llum verda per ampliar les voravies i fer d'un sol sentit Meritxell
  • El carrer del Valira serà de doble sentit i es facilitarà l'accés cap al túnel del Pont Pla
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mapa dels canvis que s'efectuaran a la circulació

La Taula de Mobilitat, reunida ahir, va validar un principi d'acord per convertir en illa de vianants el tram de l'avinguda Carlemany entre l'avinguda de les Escoles i la cruïlla amb els carrers de la Unió i del Valira. Paral·lelament, també es va donar llum verda al projecte d'Andorra la Vella de reduir a un sol carril de circulació l'avinguda Meritxell des d'on comenci la vianantització de Carlemany fins a la plaça de la Rotonda. Conseqüentment, també es va acordar que el carrer del Valira sigui de doble sentit.

Segons va definir la reunió el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, aquesta va ser «llarga i densa», i el seu punt principal era el referent a la reordenació del trànsit seguint les demandes dels comuns d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany. Alcobé va recordar que la vianantització de l'avinguda Carlemany «implica canvis de sentit», i en conseqüència també s'havia validat que el carrer del Valira fos de doble sentit. Així doncs, es va valorar que tots els canvis proposats, «en global, són viables». Però tot i que ja es té el vist-i-plau de la Taula de Mobilitat, per unanimitat, ara caldrà que a nivell tècnic es treballin els canvis a realitzar, i que aquests es facin de manera coordinada. Es vol que la taula tècnica faci una calendarització dels canvis per tal de fer «la transició el més natural possible».

Els principals canvis, a part de treure el trànsit de l'avinguda Carlemany entre l'encreuament amb el carrer del Valira i el de la Unió fins a l'avinguda de les Escoles, seran el canvi de sentit de circulació de l'avinguda del Fener i el del carrer Santa Anna a Escaldes-Engordany. I els carrers Isabelle Sandy i Pare Enric Graner seran de doble sentit per facilitar l'accés dels veïns als seus aparcaments.

A Andorra la Vella, amb la conversió de l'avinguda Meritxell en un sol sentit des del carrer de la Unió fins a la Creu Grossa, el Comú ha sol·licitat poder tornar a obrir la circulació el pont de la Rotonda. Aquesta demanda no va ser validada perquè es va presentar fa només dos dies i la Taula no tenia prou informació. A més, se senyalitzarà la pujada cap a Escaldes-Engordany des de la Creu Grossa pel carrer de Sant Andreu.

Amb tots aquests canvis, també s'aprofitarà per reforçar la senyalització per anar cap a les Valls del Nord pel túnel de les Dos Valires, tot i que el carrer del Valira sigui de doble sentit facilitarà també un accés més directe pel túnel del Pont Pla.

«UN PAS MOLT IMPORTANT» / Alcobé va qualificar de «pas molt important» el fet ahir a la reunió en el sentit de «pacificar» el trànsit. Així deixava entendre que el Govern seria partidari de donar continuïtat a l'illa de vianants cap a Andorra la Vella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT