PUBLICITAT

El túnel de la Tàpia s'obrirà al trànsit rodat abans de Nadal

  • Alcobé es mostra confiat que les obres de la resta del vial lauredià es puguin iniciar a finals del 2013
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'interior del túnel de la Tàpia, durant la visita que hi van fer el cap de Govern i el ministre de Territori l'any passat Foto: ÀLEX LARA

El túnel de la Tàpia s'obrirà al trànsit abans de Nadal. Així en va informar el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, sortint de la reunió de la Taula de Mobilitat que es va celebrar ahir. Alcobé va confirmar que els treballs anaven avançant de conformitat amb els terminis previstos, i a no ser que hi hagués algun contratemps, els vehicles ja podran circular pel túnel i pel viaducte d'Aixovall a partir de la tercera setmana de desembre, més concretament, va apuntar les dates d'entre els dies 20 i 24.

L'obertura al trànsit d'aquestes infraestructures es farà coincidint amb l'acabament dels eixamplaments de la CG1 que s'estan fent a les zones de Fontaneda i del centre comercial River per disposar de tres carrils de circulació.

El ministre va «celebrar que finalment s'acaben les obres a l'entrada del país», tot i que quedaran pendents de fer les fases 1 i 2 del projecte de la desviació laurediana, doncs considera amb la finalització de les fases 3 i 4 ja «hi haurà una millora important per a l'entrada de vehicles al Principat» i per a la circulació per dins del poble de Sant Julià de Lòria.

Per altra banda, Alcobé va recordar que el pressupost contempla la possibilitat de concessionar els trams que falten, les fases 1 i 2, a 20 anys i que s'està treballant per tal que pugui ser una realitat. Així, es va mostrar confiat que les obres d'aquests trams puguin iniciar-se abans de finals de l'any que ve.

La part del vial que s'obrirà molt properament al trànsit es va preveure en un primer moment que pogués estar enllestida la primavera del 2012, però es va retardar per al setembre en un primer moment i finalment es va tornar a posposar l'obertura fins a finals de desembre.

TÚNEL REFERENT / Segons va manifestar el cap de l'Àrea de Mobilitat, Jaume Castells, el febrer passat, s'espera que el túnel de la Tàpia s'erigeixi en tot un «referent», doncs es preveu que part del trànsit del nucli urbà de Sant Julià de Lòria s'hi desplaci i circulin per aquesta nova infraestructura uns 30.000 vehicles diaris en els dos sentits. «A més de ser l'entrada de turistes per Espanya, cada dia es generen molts viatges dels fronterers, uns mil vehicles travessen la parròquia cada dia. Ara però hi ha retencions per les obres. La desviació i el túnel serà un bé per a tot el país en quan a trànsit», apuntava Castells.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT