PUBLICITAT

Ensisa compta amb un pressupost de 24,8 milions aquesta campanya

  • El Comú de Canillo preveu tancar l'exercici amb superàvit
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Conrad Blanch, al mig, exposa els números d'Ensisa, en la sessió de Comú d'ahir Foto: ANA / MARTA TORT

El director general de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, va presentar durant la sessió de Consell de Comú de Canillo d'ahir l'estat dels comptes de l'entitat, que per a aquesta temporada 2012-2013 ha fixat un pressupost de 24,8 milions d'euros, un 12% més elevat que la temporada passada. Blanch va explicar els mals resultats de la temporada passada, que es va tancar amb un dèficit d'1,1 milions d'euros, però va destacar que aquesta xifra inclou la important inversió que es va haver de fer per la Copa del Món, i que tot i els resultats negatius, s'ha aconseguit reduir l'endeutament, que va passar d'11,4 a 10,8 milions d'euros, i que per aquest any s'espera que baixi fins als 9,5 milions d'euros.

El director d'Ensisa va explicar que malgrat el dèficit d'1,1 milions d'euros de la temporada passada, s'havia fet un esforç molt important de reducció de la despesa, amb la congelació dels salaris. De fet, respecte a la temporada 2010-2011, la despesa de personal va passar de 8,3 a 7,7 milions d'euros, i la plantilla es va reduir de 340 a 314 treballadors. També s'observa una tendència a l'alça del nombre d'andorrans i residents en plantilla, que va passar del 38 al 45%, i per aquesta temporada 2012-2013 ja se sobrepassa el 50%.

Blanch també va presentar els resultats de la temporada d'estiu, durant la qual es van millorar els resultats i això va permetre reduir les pèrdues que té cada any la temporada estival. Una altra dada que destacada pel director és que els clients tenen un grau de satisfacció de 8,2 sobre 10, segons indiquen les enquestes que elabora el domini.

Pel que fa a la temporada 2012-2013, Blanch va reconèixer que les previsions per als pròxims vuit dies no són favorables ni per precipitacions ni per temperatures, però en vista del que va passar l'any passat, que va nevar al novembre però es va fondre, prefereix «que la nevada caigui més tard però que quedi». Malgrat tot, s'han marcat l'objectiu de créixer entre un 6 i un 7% en ingressos, i per aquest motiu han fixat un pressupost de 24,8 milions d'euros i unes inversions de 3 milions d'euros, 1,3 milions dels quals van destinats a pistes i 382.000 a innivació.

ACABAR AMB SUPERÀVIT / D'altra banda, la sessió de Consell de Comú també va servir per aprovar l'execució pressupostària a 30 de setembre del 2012. El conseller de Finances, Marc Casal, va explicar que pel que fa als ingressos, de moment s'han executat 6,2 milions, 2 milions més estan pendents d'entrar gràcies al conveni amb FEDA i la partida d'Ensisa i Saetde, i s'espera tancar l'any al voltant dels 10 milions d'euros, dels 10,6 pressupostats. En canvi, Casal va assegurar que a nivell de despeses, actualment les comissions estan de mitjana un 10% per sota del pressupostat, per la qual cosa es preveu tancar l'any per sota dels 10 milions d'euros i així tenir superàvit.

Pel que fa a les despeses de la comissió d'Obres, a 30 de setembre només s'havia liquidat un 3% del pressupostat, perquè pràcticament tota la partida, d'1,7 milions, va destinada a pagar les obres de l'aparcament del Prat del Riu, i com que ha sofert uns retards d'obra, de moment només s'han pagat certificacions d'obra de l'any anterior, però sí que preveuen que almenys d'aquí a finals d'any els arribi un pagament de 700.00 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT