PUBLICITAT

Vives destaca la proximitat entre polítics i ciutadania

  • L'arquebisbe parla de la democràcia real que es viu al Principat
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
El bisbe Joan-Enric Vives i Mn. Ramon Rosell durant la trobada amb els treballadors d'AINA, ahir a Canillo Foto: TONY LARA

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va destacar la «democràcia real» que té Andorra gràcies a les seves dimensions, i la proximitat que hi ha entre els polítics i la ciutadania, durant la trobada que va mantenir amb el Comú de Canillo en el marc de la visita pastoral que està fent durant aquesta setmana a la parròquia. Vives també va demanar als cònsols que treballin per contenir la despesa i per fer realitat la reforma que s'està portant a terme a nivell de país, però que això no estigui renyit amb el manteniment dels valors i de l'ajuda als més febles. En aquest sentit, va reconèixer que ha copsat les dificultats que viuen moltes famílies de Canillo, però considera que s'està fent el màxim per fer-hi front, ja sigui de les institucions públiques com des d'entitats com AINA.

Vives va visitar diferents veïnats, col·lectius i institucions, com les escoles, els Bombers o AINA, i va destacar que es tracta d'un acte que «vivifica la democràcia»perquè permet que tothom qui ho desitgi pugui expressar-li els seus neguits, com a bisbe o com a copríncep.

PROXIMITAT / Mons.Vives es va mostrar sorprès per «la democràcia tan pròxima que es viu a Andorra», i va afegir que en alguns moments «pot ser delicada» però creu que aquesta proximitat amb el ciutadà que poden tenir els responsables polítics «és impagable». Durant la visita als membres del Comú, el copríncep va parlar del patriotisme com a virtut, i el fet que cada veïnat de Canillo tingui un sentiment de pertinença molt fort al seu poble.

D'altra banda, tenint en compte el moment econòmic difícil que s'està vivint, Vives va demanar que tothom hi posi la màxima intel·ligència, i va desitjar que els cònsols treballin per contenir la despesa i per canviar el model econòmic d'Andorra, però que mantinguin l'atenció social als més febles.

Durant l'acte, el cònsol va obsequiar Vives amb un exemplar del llibre Nostres arrels, i l'arxiver de Canillo, Domènec Bascompte, li va lliurar una reproducció del document en el qual es dóna constància de la venda per part del Comte d'Urgell al bisbat de totes les Valls d'Andorra, per la qual cosa els bisbes van esdevenir senyors d'Andorra. Es dóna la casualitat que, a més, es tracta del primer document on apareix el nom d'un canillenc: Ramon Guillem, informava l'ANA.

La jornada d'ahir divendres de l'arquebisbe Vives va finalitzar per la nit amb una trobada amb els monitors d'AINA.

DARRERS ACTES / La visita pastoral a la parròquia de Canillo acabarà demà diumenge amb una missa i posteriors confirmacions al santuari de la Mare de Déu de Meritxell. L'ofici religiós s'iniciarà a les 12.30 h. H

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT