PUBLICITAT

Canillo apuja el preu de la zona blava per tenir més rotació

  • Un nou abonament de 90 euros per als mesos d'hivern
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
La sessió del Comú d'ahir Foto: ANA / MARTA TORT

El Comú de Canillo va aprovar una modificació en l'Ordinació de preus públics per fer canvis en el sistema de la zona blava. D'una banda, a causa de la manca d'aparcament als centres de Canillo i de Soldeu, s'ha optat per crear una zona d'alta rotació amb un cost més elevat d'un euro per hora. D'altra banda, a part de l'abonament per a residents anual, que té un cost de 150 euros, s'ha creat un nou abonament només per a la temporada d'hivern de 90 euros. També es manté la tarifa d'hivern de tres euros al dia per aparcar a la zona blava o als aparcaments verticals, per potenciar el turisme d'esquí. El cònsol menor, David Palmitjavila, va explicar que estan estudiant «fins a quin punt i quins dies de l'any hem de fer funcionar la zona blava», ja que només és útil a l'hivern, al juliol i l'agost, informa l'ANA.

Palmitjavila va explicar que els canvis s'han fet responent a les demandes dels veïns i comerciants, i que a partir d'ara, la part central de Canillo i de Soldeu seran zones blaves d'alta rotació, on el preu s'incrementarà fins a un euro per hora, «similar al que es paga a les parròquies centrals», i no es permetrà estacionar-hi durant tot el dia. A més de l'abonament anual de 150 euros, que a partir d'ara es permet que s'utilitzi en més d'un vehicle per titular, també s'ha creat un abonament entre l'1 de desembre i el 30 d'abril a un preu de 90 euros.

D'altra banda, s'ha aprofitat la modificació de l'Ordinació de preus públics per possibilitar que els restaurants puguin instal·lar terrasses a la via pública també a l'hivern, amb l'objectiu de dinamitzar el sector i tenint en compte l'entrada en vigor de la llei que prohibeix fumar en espais públics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT