PUBLICITAT

L'economia i la independència centren el debat electoral entre els candidats

  • La Val d'Aran és el principal tema de discussió
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
33(D'esquerra a dreta) La candidata del PPC per Lleida, Dolors López, el candidat de CiU per Lleida, Albert Batalla, el candidat del PSC per Lleida, Àngel Ros, i el candidat d'ERC per Lleida, Josep Cosconera, durant el debat Foto: ACN / ORIOL BOSCH

La situació econòmica i la independència de Catalunya han estat els dos eixos principals del debat electoral organitzat pel Col·legi de Periodistes a la demarcació de Lleida. La taula ha comptat amb els candidats de les forces que van obtenir escó per Lleida a les passades eleccions al Parlament: CiU, PPC, PSC i ERC. En l'àmbit econòmic les discrepàncies han sorgit a l'hora d'estipular les mesures que s'haurien d'impulsar per afavorir el crèdit a empreses i famílies i ajudar així a la recuperació. L'encaix que hauria de tenir la Val d'Aran en una hipotètica Catalunya independent ha provocat l'enfrontament amb la candidata popular perquè ha dit que els aranesos voldrien continuar a Espanya.

PREMSA INTERNACIONAL / El diari ‘The Guardian' demana ajuda als catalans per escriure sobre les eleccions del 25-N i el debat independentista obert al país. El periodista Jon Henley té previst viatjar a Barcelona la setmana vinent i ha demanat als catalans que el contactin per explicar-los «la seva història i opinions» sobre la situació que viu Catalunya. En un article publicat aquest divendres a la pàgina web del diari, ‘The Guardian' assegura que vol conèixer «a gent del carrer per descobrir com veuen la independència i quin impacte pensen que podria tenir a la seva vida». Henley ha creat l'etiqueta de Twitter #cataloniatales i publicarà en el seu blog les entrevistes que faci a Barcelona, segons informa l'ACN.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT