PUBLICITAT

'Match ball' per a Justo Ruiz contra el Valls a Aixovall

  • A les 16.00h, l'equip de futbol vol recuperar crèdit, i a les 18.30h el de sala lluitarà per sumar a casa
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Justo Ruiz crida els seus jugadors durant un partit al camp d'Aixovall Foto: TONY LARA

Les opcions per veure esport aquest cap de setmana al Principat passen per diversos escenaris. Tant la jornada d'avui com la de demà són completes. Avui és dia per al futbol i el futbol sala, mentre que demà seran el futbol nacional i el bàsquet els que manaran. Així mateix, durant els dos dies es podrà gaudir de l'alt nivell del patinatge sobre gel al Palau de Gel de Canillo. La resta de competicions es disputen lluny del Principat, com l'esquí alpí, que entra en acció amb força amb triple presència de corredors de la FAE a Levi (Finlàndia) amb dos gegants en dos dies, i amb rugbi –el VPC juga a domicili diumenge– i vòlei –el CV Andorra visita el Cajasol–. Un menú complet per estar atents.

FUTBOL - PERDRE CONTRA EL VALLS SERIA MASSA

No està en els plans del FC Andorra ni de Justo Ruiz, el seu entrenador, perdre avui a casa (16.00h) contra el Valls. Ara bé, la situació no és ni molt menys perfecta, sinó tot el contrari, perquè el rival, que és cuer de la Primera Catalana, arriba després de vèncer el líder Ascó fa set dies, i a més els andorrans sumen un riu de baixes: entre sancionats i lesionats, el tècnic andorrà només pot comptar amb 15 jugadors del primer equip. La resta hauran de ser del juvenil, que juga al matí a Alàs, així que alguns jugadors arribaran saturats. «Si no guanyem, a veure com sortim...», va afirmar aquesta setmana el tècnic. «Tinc tot el suport del director gerent del club, però que jo acabi fora és una cosa que pot passar. Si no guanyem posaré el càrrec a disposició del club, i que facin el que creguin oportú». Així de clar es mostrava Justo, que afirmava que «mai no seré un problema per al FC Andorra; és el club de la meva vida».

ESQUÍ ALPÍ - VIDOSA, RUIZ I VERDÚ OBREN LA TEMPORADA

Roger Vidosa, Nil Ruiz i Joan Verdú van arribar dijous a la nit a Levi on debuten avui en la present temporada amb dos gegants FIS a l'estació finlandesa, on dies després (21 i 22 de novembre) se celebraran altres dos gegants de la Copa d'Europa. Els tres esquiadors de la FAE tindran un primer contacte amb una estació que establirà els dos millors de cara a la cita de la Copa d'Europa, ja que per normativa la FAE només pot posar dos esquiadors a la sortida de la competició continental

Per altra part, Kevin Esteve i Marc Oliveras entrenen des de fa dies a Lake Louise (Canadà) per preparar la Copa del Món de descens que es disputa a partir del pròxim dimecres, 21 de novembre. Els primers entrenaments van ser amb gegants i adaptant-se a les condicions de la neu i al fred de l'estació canadenca, però ja han continuat amb les sessions de descens, que seran on hauran de competir. A cada sessió la millora és important, tot i que encara han de continuar polint detalls, com arribar amb més velocitat a la part plana de la pista per no perdre temps.

Així mateix, la competició per a l'equip B dels joves i l'equip femení amb Carmina Pallàs i Sara Raméntol arrencarà la pròxima setmana també. Primer, els dies 21 i 22 de novembre tindran dos supergegants a l'estació noruega de Hemsedal, mentre que després marxaran a Geilo Asleloypa, també a Noruega, per competir dels dies 23 al 25. El 23 i el 24, dos gegants, i el 25, un eslàlom. L'equip masculí estarà format per Jan Missé, Àxel Esteve, Robert Solsona, Gabriel Barios, Xavi Salvadores i Mathias Vargas.

FUTBOL SALA - EL PLAYAS VISITA EL POLIESPORTIU

El Playas de Castellón és un històric del futbol sala espanyol i el FC Andorra sap que no serà gens fàcil imposar-se i, per tant, aconseguir l'objectiu que és no deixar escapar cap punt del Poliesportiu. El duel serà a les 18.30h, i Carlos Sánchez considera que s'haurà d'estar molt atent: «En els últims tres o quatre partits han pujar molt el seu nivell de joc i també de resultats, tenen un gran equip ple de noms, tot i que encara no funcionen massa bé com a equip. En tot cas, esperem que nosaltres anem millorant perquè els jugadors tenen marge de millora». Sánchez creu que vèncer seria «important, perquè abans del final de la primera volta ja tindrien un bon grapat de punts».

PATINATGE SOBRE GEL - A PARTIR DE LES 11.00h, OPEN D'ANDORRA

Ahir ja va començar una primera i curta jornada de l'Open d'Andorra de patinatge sobre gel. La competició continua avui en el seu dia gran –demà també hi haurà competició– i ho fa des de les 11.00h al Palau de Gel de Canillo. Avui, a més, hi haurà força presència andorrana al matí, amb el plat estrella a partir de les 13.30h, amb la presència de Cristina Martínez de Haro, que és la gran aposta de la Federació d'Esports de Gel. A la cita hi participen clubs vinguts d'Irlanda, Espanya i Gran Bretanya per completar 56 patinadores.

RUGBI FEMENÍ - TRIANGULAR AMISTÓS AMB EL VPC FEMENÍ

Aprofitant que el VPC masculí disputa la present jornada lluny del Principat, avui és un dia idoni per veure rugbi de qualitat al Camp del Consell. Les protagonistes seran lesjugadors de l'equip femení andorrà, que a partir de les 16.30h disputaran un interessant triangular. Les andorranes tindran de rivals dos equips universitaris catalans, la Universitat Ramon Lluc (Les coques) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Aquest any, ja sense l'entrenadora Wanaka Broad, el conjunt andorrà pretén mantenir un bon nivell.

DIUMENGE - LLIGA DE FUTBOL, LAB I FORA EL VPC I EL VÒLEI

El diumenge és dia de futbol a casa nostra, amb una nova jornada en Primera: a les 12.00h a Alàs, Principat-UE Santa Coloma, i a Aixovall: Burger King-Lusitans (12.00h), UE Sant Julià-Engordany (16.00h) i FC Encamp-Pidasa Santa Coloma (18.00h). Així mateix, hi haurà bàsquet al pavelló Joan Alay, amb la jornada de la Lliga LAB: In Principat-BC Femení (16.00h), i Pizzeria Angelo-Engordany (17.30h). Pel que fa als duels lluny del Principat, el VPC Andorra de rugbi juga a les 15.30h al camp del Bruguieres, mentre que al matí haurà disputat el seu matx de la Superlliga de vòlei el CV Andorra. L'equip de Lluís Hillaire s'enfronta al Cajasol Juvasa en un duel per recuperar terreny.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT