PUBLICITAT

Un nou fractal de Guinness amb càpsules de Nespresso

  • El Col·legi dels Pirineus vol fer una figura més gran i fer un rècord
L. GARRIDO
LA MASSANA

Periodic
Els estudiants del Col·legi dels Pirineus que van fer el primer fractal Foto: ÀLEX LARA

El primer que van fer era un fractal de 6,5 metres d'alt fabricat amb càpsules de Nespresso recicladas. Aquest terme no és més que una figura geomètrica que es va repetint a la natura i molt coneguda. Però que per l'equip Pensa en Ciència, coordinat pel professor de la matèria Carlos Moreno, forma part de les seves vides. Amb aquell projecte, fet amb 19.683 càpsules de cafè, van arribar a la final del concurs Ciència en Acció i al CosmoCaixa que hi ha a Madrid. Ara van cap a Berlín. Però el següent repte serà més important.

Emmarcat a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l'equip de Moreno –format per estudiants del Col·legi dels Pirineus– volent entrar finalment al rècord Guinnes dels rècords. I per això necessitaran triplicar la xifra de càpsules de Nespresso. Fins a les 60.000 volen arribar, per després convertir aquest projecte en part de l'imatge del país. I és que el següent pas és aconseguir una zona a les pistes d'esquí on posar-lo i que es converteixi en un símbol del país.

Encara no saben a quina estació. Moreno va afirmar ahir que li agradaria que fos a Vallnord, ja que totes les accions han estat suportades pel Comú de la Massana. Però això no tanca les portes a Grandvalira.

Per trobar les càpsules restants, va manifestar que no li preocupa gaire, ja que amb coordinació van aconseguir les 20.000 primeres en tres mesos. El que sí veu més complicat és aconseguir una participació major de la gent del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT