PUBLICITAT

Triomfen els projectes estrangers

  • Els quatre guanyadors reben 12.500? cada un
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Moment del Network durant la cerimònia de l'entrega de premis. Foto: TONY LARA

Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) va celebrar ahir l'acte de clausura del Programa Innovadors amb l'entrega de la dotació econòmica a quatre dels sis projectes finalistes. El jurat, format per experts de les escoles de negoci ESADE i HEC i dos empresaris locals, va dictaminar que els projectes a repartir-se el 50.000 euros –12.500 euros cadascun– fossin: BEaClient, integralNT, My rocket seat, Opendestination.

D'aquests, només un és d'emprenedors andorrans, els altres tres premiats són emprenedors estrangers, és a dir, que s'emmarquen dins el que és la inversió estrangera. Juntament amb els premiats, els altres dos projectes finalistes, CloudAlarm i Ergo Concepte, tindran accés al programa d'assessorament que oferiran ESADE i HEC.

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va voler felicitar els 28 projectes que s'han presentat aquesta edició del Programa Innovadors, 23 andorrans i cinc estrangers, i va afegir que «això demostra que Andorra està plena d'oportunitats i de gent valenta; aquest és l'èxit del programa». Alcobé va sentenciar que «només amb persones disposades a assumir riscos el nostre país pot tirar endavant».

El director d'Andorra Desenvolupmanet i Inversió (ADI), Carles Aleix,va mostrar la seva satisfacció davant l'afluència de públic ahir a la cerimònia. Del fet que tres dels premiats fossin projectes d'emprenedors estrangers, Aleix va voler deixar clar que «l'ADI és l'equip tècnic i no jutja, és el jurat el que avalua els plans d'empresa»; de totes maneres, va afegir que la dotació econòmica «és per als de fora amb la condició que inverteixin al país. No hem de perdre de vista que l'objectiu del programa és generar riquesa a Andorra».

LES APOSTES / «Obertura econòmica és buscar projectes que encaixin en el nostre entorn, i es tracta d'un canvi de mentalitat», va dir Alcobé, i en el sector concret de les TIC, «el camí és l'Smart Country». Les empreses escollides per la dotació econòmica no es desvien del camí. Comerç, esquí, viatges i noves tecnologies són alguns dels ingredients del còctel dels projectes emprenedors premiats ahir. «Andorra ha d'aconseguir crear una experiència de shopping diferent» deien Gerard Formentí i Víctor Pons de BEaCLIENT. «Nosaltres donem les eines a les estacions d'esquí per millorar la seva comunicació amb el client i millorar les vendes. Integrar tots els serveis per crear una millor experiència i per tant, fidelització» deia un dels integrants d'Opendestination. En canvi, My Rocket Seat és «una cosa innovadora que no s'ha fet mai fins ara». Aquests tres participants van valorar Andorra per la seva ajuda a l'emprenedoria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT