PUBLICITAT

Els assalariats baixen a l'agost i la tendència anyal és del -3,5%

  • El salari mitjà es va situar en el mateix mes en 1.935,63 euros, amb una tendència anyal del 0,2%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un pagés treballa en un camp d'Escaldes-Engordany Foto: TONY LARA

El nombre total d'assalariats de l'agost és de 35.161 persones, el que suposa una disminució en la tendència mensual del 0,3% i situa la tendència en el -3,5%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que assenyala que a part del sector de la construcció, encara amb un -17,3% en tendència anyal, mantenen la tendència negativa sectors com el comerç a l'engròs i intermediaris de comerç (-7,7%), indústries manufactureres (-7,1%) i venda i reparació de vehicles de motor, (-6,5%). En canvi, s'ha registrat una tendència anyal notablement positiva d'un 11,2% en el sector agricultura, ramaderia, caça i silvicultura.

Les dades facilitades per Estadística mostren que la massa salarial total a l'agost és de 68,1 milions d'euros, de manera que la tendència anyal es manté a la baixa, amb una reducció del -2,9%. En aquest sentit, a l'agost, igual que al juliol, Estadística destaca el sector de la construcció com el més impactat per la tendència interanual negativa de la massa salarial amb un -15,2%, seguit del comerç a l'engròs i intermediaris de comerç amb un -7,8% i indústries manufactureres amb un -5,9%. En canvi, el sector del sistema financer creix significativament en massa salarial amb una tendència de l'11%, seguit d'agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb un 5,9%.

Pel que fa al salari mitjà, a l'agost s'ha situat en 1.935,63 euros, amb una tendència anyal del 0,2%. Segons apunta Estadística, aquest augment, és conseqüència principalment del creixement moderat del salari mitjà en els sectors sistema financer, amb el 4,5% i educació, amb un 1,5% anyal. Per contra, presenten una tendència interanual negativa els sectors de les activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials, amb el -5,1%, agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb un -2,5% i llars que ocupen personal domèstic, amb un -2,1%.

Atur / Els aturats inscrits al servei d'ocupació sumaven 1.162 persones a l'octubre, xifra que representa un augment considerable en relació al mes anterior, quan aquells que estaven en cerca de feina eren 1.013.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT