PUBLICITAT

Els més matiners d''Amanecer'

  • Una vuitantena d'espectadors van assistir ahir a l'estrena de l'última entrega de la saga
A. L.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els espectadors fan cua per treure l'entrada d'Amanecer 2a part, ahir al multisala Illa Carlemany Foto: TONY LARA

Es diu Luana, té 12 anys i és de la Seu. S'ha cruspit religiosament les quatre entregues anteriors de la saga Crepúsculo. Tres vegades per episodi, diu, que ja és tenir set de sang. I jo de vostès me la creuria. Així que ahir ho tenia clar: va agafar els trepaus i es va plantar als cines Carlemany trenta minuts abans que comencés la (mitja) marató d'Amanecer: ja saben, aquesta estupenda idea de projectar l'un després de l'altre els dos capítols de la quarta entrega, amb l'alicient d'assistir en rigorosa i exclusiva preestrena de la segona i redefinitiva última part, la que posa fi a les fascinants peripècies protagonitzades per Bella, Edward, Jacobo i companyia. Possiblement, en aquest punt ja s'hagi perdut, el lector, amb tantes entregues, capítols i parts. Normal. Cal una mica de sang vampírica per recordar l'ordre de la saga: Crepúsculo, Eclipse, Luna Nueva i Amanecer (I i II). I aquesta última (la II), és la que es (pre)estrenava ahir. La I era de propina... ¿Més clar, oi?

Però tornem a Luana, que se'n va anar al cine en comitiva urgellenca: amb Maria del Mar (20), Felipe (25) i Dalila (31). Perquè Crepúsculo és una saga transversal, que agrada a nois i a noies; a petits, a mitjans... i a grandets. Com ells quatre, una vuitantena d'espectadors van assistir ahir a l'acte final de la sèrie, cridada a convertir-se en un dels blockbusters de l'any: la primera part d'Amanecer ja es va enfilar l'any passat fins a dalt de tot del rànking de les més vistes a Escaldes, només per darrere d'Up i Avatar. I la seva germana li seguirà previsiblement les passes: de moment, per a l'estrena oficial d'avui el multicine ja ha venut 600 localitats on line. I pujant. ¿Quin és el secret de l'univers crepuscular concebut per Stephanie Meyer, que ha arrasat en la versió en paper i també –és clar– en la pantalla gran? L'escaldenc Isaac (23 anys) l'atribueix a la molt sàvia dosificació dels ingredients: un bon grpat d'acció, unes cullerades de romanticisme almivarat i unes engrunes de suau erotisme per a tots els públics, tot plegat amb un elenc d'actors de bandera, començant per Kristen Stewart –aquesta noia tan donada a les transparències– i acabant per Robert Pattison, probablement, el vampir menys convincent de la història del cine. Però aquesta és una altra història.

La també escaldenca Eva (25 anys), incondicional de la sèrie, introdueix dos matisos que corroboren els seus companys d'estrena: el primer, que tots ells s'han empassat les quatre (ara, cinc) entregues, però en canvi només han picotejat aquí i allà en la versió en paper. Que els tira més la pantalla que la lletra impresa; el segon, Amanecer I va ser l'entrega més fluixeta de la saga: «Massa lenta, i a més et deixava amb el caramel a la boca». Potser es tractava precisament d'això. I la prova és que aquí la tenim, l'Eva: a punt d'entrar a Amanecer II, i amb l'entrada a la butxaca des de fa deu dies, no fos cas. El cas és que Crepúsculo s'ha convertit en un fenomen sociològic. ¿Deixarà pòsit en la memòria de l'actual generació adolescent? La taquilla ho té clar: i diu que sí. Luana i companyia, de la seva banda, la situen al primer lloc del rànquing de les sagues cinematogràfiques, empatada amb Resident Evil; Isaac l'eleva als altars que ocupen Star Wars i El señor de los anillos, i un esglaó per sobre de Matrix. Deixem-la uns dies perquè faci xup xup, i en tornarem a parlar, a veure quin és el veredicte popular.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT