PUBLICITAT

L'arqueòloga Creus clou 'Desenterrant el passat'

EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Desenterrant el passat, el cicle de xerrades i visites guiades sobre arqueologia i paisatge a l'Alt Urgell, es clou aavui amb la xerrada que porta per títol D'Indiana Jones al Sota Terra: què és realment l'arqueologia?, a càrrec de la historiadora, arqueòloga i gestora del patrimoni Laia Creus Gispert. L'acte tindrà lloc a les 7 del vespre a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell.

La conferenciant ha avançat que «amb aquesta xerrada volem aproximar-nos a la metodologia arqueològica per entendre com funciona i per a què ens pot servir un cop acabats els estudis de recerca». I ha afegit que «per això, ens aproximarem als seus orígens i veurem quina ha estat la seva evolució com a ciència, parlarem del sistema Harris, veurem quina és la importància del Context, parlarem dels diferents punts de vista per al seu estudi i, finalment, analitzarem el futur que pot tenir un estudi realitzat».

Creus ha dirigit diverses intervencions arqueològiques i ha realitzat projectes de recerca vinculats al patrimoni. Té un blog molt actiu sobre arqueologia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT