PUBLICITAT

Cristina Martínez, candidata a disputar els FOJE

  • El Palau de Gel acull fins diumenge l'Open d'Andorra i Campionat Nacional
R. MORA
CANILLO

Periodic
Una patinadora, al Palau de Gel durant una sessió d'entrenament Foto: TONY LARA

Des d'aquesta tarda (18.00h) i fins diumenge, el Palau de Gel acull el 13è Open d'Andorra de patinatge sobre gel i també el Campionat Nacional amb la presència de 56 inscrits. Entre les participants a aquesta competició que ha entrat en el món de l'ISU (federació internacional), hi és Cristina Martínez de Haro, amb 14 anys, que segons la Federació «compleix amb el nivell suficient per representar a Andorra en competició», segons va dir ahir David Muñoz, assessor tècnic de l'ens que presideix Mònica López. Així, la Federació ha proposat al Comitè Olímpic que inclogui a la patinadora en els pròxims Jocs Olímpics Europeus de la Joventut (FOJE).

Mentre aquesta resposta del COA arriba, el protagonisme el té l'Open, amb tres jutges andorranes: Yolanda Gaton, Melisandra Fuentes i Laura Riba. Hi participen clubs vinguts d'Espany, Gran Bretanya i Irlanda, a més de l'Andorra Club Gel, que compta amb cinc patinadores: Martínez de Haro i Tània Margarido en la categoria Novice Advance, i Cristina Bo, Alexandra Segura i Maria Palmitjavila en Pre-novice. Hi havia equips preinscrits d'Itàlia i Rússia, però per diversos problemes interns finalment no s'han pogut desplaçar.

El treball que des de la Federació s'ha engegat per tenir patinadores, i també patinadors, assumeix un temps de dos anys per consolidar-se. Entre les accions hi ha motivacions com aquest Open d'Andorra que agafa un aire més internacional gràcies al projecte ISU Development Trophy destinat a països com el Principat amb poca presència internacional en competició. La intenció és que en un futur un torneig com aquest sigui puntuable per als punts mundials. Ara bé, tot inclourà un augment substancial en hores d'entrenaments i ús de la pista de gel durant els dies de proves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT