PUBLICITAT

Fusió a la 2a edició del JazzHivern

  • La segona edició del JazzHivern ha programat set actuacions que fusionaran el jazz amb altres estils musicals
15112012_jazzhivern
El ministre de Cultura, Albert Esteve, i el cap d'unitat de Promoció Cultural, Josep Maria Ubach, durant la presentació del cicle aquest dijous. Foto: SFGA
La segona edició del JazzHivern ha programat set actuacions que fusionaran el jazz amb altres estils musicals. Aquesta segona temporada ha estat presentada aquest dijous pel ministre de Cultura, Albert Esteve, i el cap d'unitat de Promoció Cultural, Josep Maria Ubach. JazzHivern va néixer l'any passat amb l'objectiu de dinamitzar l'Auditori Nacional i va aconseguir aplegar 1.500 persones en els cinc concerts programats.
Albert Esteve ha explicat que la presència andorrana en aquesta segona edició donarà especial rellevància als baixistes en un concert homenatge. Com a novetat, aquesta temporada s’iniciarà una activitat paral·lela i complementària al JazzHivern amb la projecció de tres pel·lícules on la vida d’alguns dels intèrprets més importants o la música de jazz és part fonamental de l’argument. Les projeccions tindran lloc al Cinemes Illa Carlemany.

En aquesta edició es continuarà col·laborant amb Ràdio Televisió d’Andorra (RTVA) en l’enregistrament dels concerts i, a més, el Govern ha iniciat negociacions amb l’European Broadcasting Union (EBU) amb la finalitat de poder cedir els enregistraments del JazzHivern a diverses cadenes de televisió europees per a la seva difusió. En aquesta edició també s’iniciaran activitats de marxandatge amb samarretes amb la imatge del JazzHivern.

Els concerts s'iniciaran el proper 23 de novembre amb l'actuació de Funkystep & the Sey Sisters, una formació de nou músics que farà un repàs dels millors temes de soul, funk i rithm-and-blues. El concert teatralitzat de la banda Las Divinas, serà la segona proposta del cicle, prevista per l'11 de gener. Les melodies de les cançons tradicionals del Pirineu constituiran la base de l'actuació de l'Arnau Obiols Quartet el 8 de febrer; mentre que la cantant Sara Pi promocionarà el seu disc Burning el 22 de març.

El duet format per Horacio Fumero i Pedro Javier González serà el protagonista de la cinquena proposta del cicle, prevista pel 12 d'abril. El 24 de maig serà el torn dels músics andorrans que faran un concert homenatge al baixista Jaco Pastorius. I finalment, la segona edició del JazzHivern la podrien tancar els els Solistes de la Jonca, el 14 de juny, si es concreta la col·laboració.

Ubach ha informat que les entrades es podran adquirir a partir del 16 de novembre a l’Oficina Nacional de Turisme i a l’Oficina de Turisme d’Ordino, així com per telèfon al 820 214 i 878 173. Els concerts tindran lloc a les 21.30 hores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT