PUBLICITAT

Els canvis en la gestió dels residus redueixen les aturades del CTR

  • Els dies de parada, 27, s'han reduït a més de la meitat respecte a l'any passat
  • El volum de deixalles rebudes a la planta manté la tendència del 2009
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

La problemàtica que envolta el Centre de Tractament de Residus de la Comella, que s'ha vist obligat a aturar puntualment la planta incineradora per manca de residus rebuts, començar a reduir-se. Un any després que s'iniciessin aquestes parades obligades, els canvis en la gestió de les deixalles que rep la planta ha permès minvar els dies de tancament. Així, si l'any passat en aquestes dates de l'any CTR ja havia hagut d'aturar-se 64 dies, des d'inici d'any només ho ha fet 27. És a dir, el nombre de jornades de tancament s'ha reduït a més de la meitat.

Fonts de la planta incineradora van informar a aquest rotatiu que la millora és deguda als canvis en la gestió dels residus que reben mensualment. Uns residus, però, que no han modificat la seva tendència respecte a l'any passat. És a dir, continua arribant una quantitat justa de deixalles per poder realitzar una gestió òptima del centre de tractament de la Comella. Les estimacions del ministeri parlen d'un volum d'entre 40.000 i 45.000 tones per al correcte funcionament de la maquinària. L'any passat en van rebre un total de 40.541,56, i aquest any, durant els primers sis mesos la planta n'ha rebut 21.206,68.

És a dir, arriben al forn una quantitat similar de residus, però no es para tants dies. Fa un any la manca de deixalles va obligar els responsables del forn a aturar-lo un mes seguit, del 20 de juny al 20 de juliol. Aquest any, l'aturada només ha estat de dotze dies, del 15 al 26 de juliol. A l'abril, i per qüestions tècniques de funcionament, es va parar 15 dies més. Fonts del CTR van informar que ara es mantindrà en funcionament fins a la propera aturada tècnica, prevista per a la tardor.

Pel que fa a d'altres indicadors que mesuren l'activitat del forn, les tendències es mantenen respecte als indicadors totals de l'any passat. L'electricitat venuda des d'aquest gener i fins al juny és de 7.204,4 MWh, una mica menys de la meitat que el total de l'any passat, en què es van vendre 15.105,8 MWh. També les escòries evacuades a fora del país mantenen una línia similar (3.843 tones aquest any per 7.259 tones l'any passat), així com les cendres (538 tones per 1.238 tones).

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT