PUBLICITAT

Menys dotació per al Innovadors però més ressò per als finalistes

  • El jurat determinarà demà quins projectes premia d'un total de sis
G.G
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carles Aleix, director de l'ADI oficina que convoca l'Innovadors Foto: TONY LARA

Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) va fer públics ahir els sis projectes seleccionats per al premi Innovadors que l'oficina governamental convoca cada any. BEaClient, integralNT, My rocket seat, Opendestination, CloudAlarm i Ergo Concepte concursen per a una dotació econòmica d'un màxim de 50.000 euros i l'acompanyament d'experts. Carles Aleix, director de l'ADI, va explicar ahir que «hem refós la convocatòria per donar més ressò als treballs que s'hi presenten».

Així, si en edicions passades el comitè tècnic proposava un o dos finalistes, màxim tres, i la resta de projectes quedaven a l'ombra, Aleix va afegir que «aquest any hem volgut ampliar el nombre de treballs que queden finalistes per donar-los més protagonisme, perquè també s'ha reduït la dotació del premi». El fet que aquest any la dotació sigui més modesta, 50.000 euros en lloc dels 200.000 que es repartien els guanyador en altres edicions, es vol compensar ampliant el nombre de finalistes del premi i descobrint al públic en què consisteixen els respectius projectes.

Dels projectes seleccionats aquest any tres són de factura andorrana i altres tres són obra d'emprenedors espanyols, però tots ells són susceptibles de desenvolupar-se a Andorra. Cosa que va ratificar Aleix tot afegint que «si un projecte guardonat no desemboca en la creació d'una societat o una empresa al país, el premi quedaria desert».

Per això, també va convenir que «la Llei d'inversió estrangera pot ser un reclam que obri la participació d'emprenedors estrangers a la convocatòria».La 6a edició del premi Innovadors va atendre una seixantena d'emprenedors interessats en participar-hi, entre els quals el comitè tècnic va validar 28 projectes que van presentar una candidatura oficial.

D'aquests 28 projectes seleccionats en la fase prèvia, sis van ser elegits finalistes i avui el jurat format per experts de les escoles de negoci ESADE i HEC i dos empresaris locals fallaran la distribució de la dotació econòmica així com l'accés al programa d'assessorament que oferiran les mateixes escoles de negoci.

Univers emprenedor / Aleix també va destacar que l'objectiu del premi és «crear un univers d'emprenedoria obert tant als emprenedors d'Andorra com als de fora i per això contem amb el suport de les escoles de negoci des del 2008 per fer un selecció prèvia dels projectes». I va afegir que el fet que cinc dels sis projectes finalistes siguin aplicacions de noves tecnologies, «pot coincidir amb un dels clústers que proposa la iniciativa Actua» però que «tampoc s'ha buscat que sigui així».

I és que el premi va destinat a emprenedors que volen arrencar un negoci innovador mentre que el clúster està obert a iniciatives noves o consolidades de tota mida. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT