PUBLICITAT

Escasa incidència de la protesta entre col·lectius

  • 22,5% de seguiment a les escoles espanyoles i 10% a Correos
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La vaga general convocada ahir pels sindicats a Espanya, Portugal o Bèlgica i amb aturades parcials i mobilitzacions en altres països europeus va ser secundada per un 22,5% dels educadors de les escoles i instituts espanyols del Principat, un 10% pels treballadors de Correus i amb un nul seguiment al consolat i a l'ambaixada. La convocatòria de vaga tenia com a objectiu principal la denuncia de les mesures d'austeritat econòmica imposades per Europa.

Pel que fa a l'ensenyament, les dades van superar les previsions de la Junta de personal dels treballadors de l'administració pública espanyola al Principat i els registres de la vaga contra les retallades en educació, i es van situar prop del 30% de seguiment de la darrera vaga general del 29 de març. Les causes, segons el responsable de CCOO, Pedro Medina, van ser que «l'emprenyament és acumulatiu» i que a tothom li acaba afectant «una cosa o una altra».

En total, segons va informar el secretari de la secció a Andorra de la Federació d'Ensenyament exterior de CCOO, Pedro Medina, nou persones de les 35 que desenvolupen la seva tasca a les escoles espanyoles i vuit de les 37 que hi ha als instituts van decidir no acudir als centres.

Per escoles, l'Institut de la Margineda va registrat vuit baixes per la vaga, mentre que a les escoles de Sant Julià i Encamp hi va haver tres persones respectivament que van secundar-la. Als centres d'Escaldes van ser dos docents els qui no van acudir al lloc de treball, els mateixos que a Andorra la Vella.

Des del sindicat es van valorar molt positivament les dades perquè superen les previsions fetes inicialment que rondaven el 15% de participació, com també els registres de la vaga per les retallades en l'ensenyament del 22 de maig. A més, la segona vaga general convocada contra l'actual Govern espanyol va estar secundada per una xifra similar a la primera (només un 7,5% menys de personal de l'ensenyament).

CORREUS / El seguiment de la segona vaga general contra el Govern espanyol a Correus va ser d'un 10% dels treballadors del servei al Principat.

Tan sols quatre de la quarantena de treballadors va decidir secundar la convocatòria de vaga general d'ahir. Segons va reconèixer el representant sindical de CCOO del servei, Javier González, la baixa incidència (d'un 10% de la plantilla) va anar «en la línia d'altres mobilitzacions» principalment perquè hi ha «una petita desafecció» respecte del que passa a Espanya.

La principal afectació es va donar en el servei d'enviaments ja que el camió amb la càrrega diària no va arribar i, per tant, no van sortir enviaments del dia durant la jornada. El que es va repartir va correspondre a la documentació per votar per correu a les eleccions catalanes i cartes que s'havien rebut fins dimarts a les oficines del Principat. «El que va sortir el dimarts des de Lleida o Barcelona cap a Andorra que havia d'arribar ahir no va arribar», va remarcar, i arribarà avui dijous amb un dia de retard perquè les conduccions van ser aturades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT