PUBLICITAT

«No a les retallades»

  • Els empleats públics es van concentrar davant l'ambaixada en suport a la vaga general espanyola convocada pels sindicats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Concentració en contra de la política econòmica del Govern espanyol, ahir a l'ambaixada Foto: TONY LARA

Una cinquantena de persones, la majoria de les quals de l'àmbit de l'educació, es van concentrar ahir a la tarda davant l'ambaixada d'Espanya al Principat per donar suport a la vaga general convocada pels sindicats europeus. Amb pancartes en defensa de l'ensenyament públic i en contra dels rescats dels bancs i dels desnonaments, els assistents van voler protestar contra una situació que consideren injusta i en la qual no observen mesures positives que compensin els ajustos imposats pels governs europeus. Malgrat que el seguiment de la convocatòria no va ser massa elevat durant la jornada perquè «hi ha moltes circumstàncies que fan decidir a la gent a no fer una vaga», la concentració va complir amb les previsions més optimistes que havien fet des del sindicat, tal com va valorar el representant de la Junta de personal dels treballadors de l'administració pública espanyola al Principat, Pedro Medina. L'ambaixador espanyol, Alberto Moreno, va rebre Medina per conèixer les demandes dels ciutadans concentrats.

Segons va valorar el representant de CCOO, Pedro Medina, «hi ha moltes circumstàncies que fan decidir a la gent no fer una vaga però no els impedeix venir a la concentració». I és que la gent està «cada vegada més farta», va considerar Medina, davant de situacions com l'augment de l'atur, l'execució de desnonaments, o els decrets sobre flexibilitat de les plantilles de l'administració pública, que fan que se'ls acabi la paciència i a les quals no veuen «cap contrapartida positiva».

Davant la mala gestió del Govern espanyol, les retallades en ensenyament i sanitat «sembla que tota la culpa sigui dels funcionaris i només ens queda manifestar-nos», van afegir. Malgrat la distància, van assegurar que estan al dia de la situació que viuen les famílies espanyoles i, per tant, «fa mal igual».

Pel que fa a la situació dels funcionaris espanyols a Andorra, Medina va reconèixer que la seva situació és diferent i de moment veuen encara l'amenaça de perdre la feina més llunyana que els que tenen un contracte laboral. A més, va admetre que disposen d'un sou una mica superior al dels seus companys espanyols però va matisar que en el darrer any i mig el context ha empitjorat; amb un augment de les hores de feina i una disminució del salari arran de les retallades als sous públics.

En comparació amb Espanya, però, encara no s'observa el panorama «amb desesperació o l'espasa al coll», motiu pel qual el suport a les mobilitzacions és menor, segons el representant sindical. Medina va ser rebut per Moreno, a qui va transmetre el manifest de la convocatòria de vaga de la Confederació Europea de Sindicats (CES).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT