PUBLICITAT

Noves directrius mundials de lluita contra la delinqüència

  • La conferència reconeix la necessitat de determinar estratègies per afrontar la violència
EL PERIÒDIC
ROMA

Periodic
Els assistents al'Assemblea General de la Interpol a Roma, entre ells Jordi Lluís Foto: EL PERIÒDIC

El cos de Policia, representat pel seu director, Jordi Lluís, ha participat a la 81a reunió de l'Assemblea General de la Interpol, «una reunió històrica celebrada a Roma, amb més d'un miler de delegats procedents de 170 països», segons explica el cos en un comunicat. Aquesta reunió va ser la més concorreguda de la història de l'organització policial, i va servir per demanar als organismes encarregats de l'aplicació de la llei que col·laborin estretament i estableixin aliances per obtenir resultats en la detecció de futurs fenòmens delictius i la lluita contra ells.

La conferència, celebrada del 5 al 8 de novembre, es va iniciar amb una reunió ministerial a la qual van assistir més d'un centenar de líders mundials, que van aprovar una declaració en què es reconeix la necessitat de determinar estratègies viables per afrontar eficaçment les formes variables de la violència dels delictes del món actual. El president de l'organització policial, Khoo Boon Hui, va explicar que la intricada interconnexió entre ciutadans, societats i mercats ha donat lloc a un panorama delictiu més complex. Interpol ha reconegut la necessitat de col·laborar amb un ampli ventall de socis dels sectors públic i privat per fer front a perills emergents, com la delinqüència contra el medi ambient, la falsificació i el trànsit.

En el seu discurs, el Prefecte Antonio Manganelli, cap de la Policia i director de la Seguretat Pública d'Itàlia, va assenyalar que la conferència serveix de plataforma per establir directrius de seguretat orientades al futur a través de la xarxa mundial d'Interpol. «Els països han d'harmonitzar les seves polítiques de seguretat i parlar la mateixa llengua en aquesta matèria», resumeix el comunicat, que continua dient que cal «determinar i debatre sobretot les formes més recents de la violència criminal i la manera de combatre-la, de manera que es garanteixi la seguretat dels ciutadans».

Entre els temes tractats pels caps de policia i altres alts funcionaris figuren la seguretat de les fronteres, la delinqüència organitzada, les investigacions sobre fugitius, les obres d'art robades, la ciberdelinqüència i l'ús creixent de la tecnologia en el marc de la tasca policial.

Declaració / En el marc de l'Assemblea General de la Interpol es va aprovar una declaració en què es reconeix la necessitat de determinar estratègies viables per combatre amb eficàcia les formes canviants de la violència associada als delictes del món actual, recorrent per a això a un major intercanvi d'informació i a una utilització més freqüent de les eines i serveis policials internacionals. A la reunió es va tractar de forjar noves directrius per combatre les formes actuals de violència i es va proposar adaptar les estratègies de seguretat en funció d'aquestes amenaces, que es reconsiderin les doctrines existents sobre metodologia policial, que es fomenti la cooperació policial a escala mundial mitjançant l'agilització de l'intercanvi d'informació, i que s'impliqui a totes les parts interessades, tant del sector de la seguretat com d'altres esferes.

L'Assemblea va concloure amb l'elecció de Mireille Ballestrazzi, Sotsdirectora Central de la Policia Judicial francesa, com a nova presidenta d'Interpol, la primera dona de l'historia al capdavant de l'organització.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT