PUBLICITAT

El Fòrum de l'EFA busca nous sectors d'innovació

  • Malgrat tot, avisa que s'ha de donar impuls també als negocis tradicionals
L. GARRIDO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Viladomat i Tomàs, ahir a la roda de premsa Foto: ANA / M. T.

El Fòrum d'aquest any organitzat per l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) no tractarà dels sectors clàssics al país. L'esquí o el comerç queden a un segon pla –o millor dit, han sigut oblidats al bloc de conferències– i l'associació portarà un seguit de ponents centrats en sectors nous al Principat. Noves àrees de negoci com l'educació o la salut.

«El titular principal que volem donar és que ara ens toca diversificar la nostra economia», va explicar el secretari tècnic de l'EFA, Joan Tomàs. Precisament, el nom de les jornades, que es faran el 19 de novembre a l'hotel Sport Village de Canillo dirigides als representants empresarials, han sigut anomenades com Diversificació de l'economia andorrana.

Els nous sectors que es volen tractar al Fòrum són el sanitari, el de l'educació, el de les tècniques audiovisuals i digitals i un més ampli en relació a la innovació. Tres d'ells, va explicar Tomàs, amb representació important al Principat en nous projectes recentment engegats. Com són la nova seu de la universitat laSalle, que es dedica a l'ensenyament a distància. I també com Ordino Studios, la productora de noves tecnologies de vídeo. En l'àmbit de la salut es compta amb l'Institut Oftalmològic Hanneken Andorra (IOHA).

Un dels plats forts serà, segons la presidenta de l'EFA, Cristina Viladomat, la presència i ponència de la consellera delegada de Siemens Espanya, Rosa García, que a més va estar com a líder de Microsoft durant dues dècades al país veí del sud. Segons Viladomat, es tracta d'un pes pesat per parlar d'innovació, ja que Siemens és una empresa que lidera els processos d'I+D+i al món. «I que no pot créixer més no per falta de mercat, sinó d'enginyers preparats per a la seva tasca», va afegir Tomàs.

L'EFA, tal com va explicat Tomàs, dóna suport a la diversificació de l'economia i al desenvolupament de sectors que poden suposar una oportunitat, tot i que segueixen pensant que també cal revitalitzar els sectors tradicionals. Malgrat tot, Tomàs va assegurar que aquestes noves empreses suposen un benefici per a les empreses familiars, ja que afavoriran que hi hagi més demanda de béns i de serveis en el mercat intern, i per tant l'activitat de les empreses ja establertes serà superior i hi haurà creixement econòmic.

D'altra banda, els responsables de l'EFA han assegurat que ells no han copsat que les entitats bancàries estiguin limitant l'atorgament de crèdits, i Tomàs va dir que no és veritat que la banca no acompanyi els projectes de creixement.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT