PUBLICITAT

L'Alt Urgell estudia gestionar els fons de la nova taxa turística

  • D'aquesta manera s'optimitzarien els recursos destinats a la promoció de la comarca
EL PERIÒDIC
COLL DE NARGÓ

Periodic
Visita dels alcaldes al centre paleoambiental Dinosfera, a Coll de Narg Foto: C. C.

Els alcaldes de l'Alt Urgell han acordat estudiar la viabilitat de la gestió a nivell comarcal del retorn als municipis de la nova taxa turística, que va entrar en vigor el passat 1 de novembre. La normativa estableix que el 30 % dels fons provinents d'aquesta taxa estarà destinat a les administracions locals d'acord amb la recaptació efectiva en el seu àmbit territorial.

Els recursos econòmics d'aquest fons s'han de destinar a projectes o actuacions de promoció turística; impuls del turisme sostenible, responsable i de qualitat; el foment, la creació i el millorament dels productes turístics i el desenvolupament d'infraestructures relacionades amb el turisme.

Atès que, per les seves respectives ofertes d'allotjament, els municipis de l'Alt Urgell rebran, previsiblement, petites quantitats d'aquests fons, els alcaldes han considerat que caldrà optimitzar-los al màxim i, a tal efecte, estudiaran la possibilitat que la suma dels recursos dels 19 ajuntaments es destinin a una única bossa per a projectes turístics d'àmbit comarcal.

Pla Únic d'Obres i serveis / Aquest ha estat un dels temes tractats en el transcurs de la sessió del Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell que ha va tenir lloc ahir al matí a Coll de Nargó. A la reunió hi va assistir el director dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals a Lleida, Jordi Souto, per explicar el procés que hauran de seguir els ajuntaments per acollir-se als ajuts de la convocatòria 2013-2016 del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

També van intervenir davant dels alcaldes el diputat comarcal a la Diputació de Lleida, Antoni Navinés, per informar de diversos asumptes d'interès per als municipis, i el nou cap dels agents rurals a la comarca, Carles Mora. En un altre punt de l'ordre del dia, van ser presentats els informes sobre els Plans Locals de Joventut.

L'impost sobre l'estada en establiments turístics, grava amb entre 0,45 i 2,25 euros les pernoctacions per persona i nit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT