Andorra mostra el full de ruta: intensitat i atac a ratxes

• Pujol perd l'ocasió d'avançar els tricolors als cinc minuts en una clara rematada i Islàndia venç 0-2
R. M. S.

Guidmundsson dribla el porter Pol per marcar el primer gol islandès Foto: TONY LARA

El full de ruta que va mostrar ahir Andorra va ser el d'un equip que aporta lluita i intensitat, i que si té l'opció, mira d'atacar sigui com sigui. El problema és que fa l'efecte que, quan hi ha opció d'atac, les idees no són clares, i llavors entre la precipitació i els nervis, costa de cloure amb la pilota a dins de la xarxa rival. Ahir, amb tot, es va veure alguna ocasió, i de clares. Tot i el 0-2 contra una Islàndia que va ser superior, però sense focs d'artifici.

La selecció nòrdica va sortir a per totes i Andorra va haver de posar-se dins del partit a tota velocitat. La defensa, amb Sonejee i Adrián Rodrigues en el centre, patia per juntar les línies amb Moisés i Marc Garcia a les bandes. Semblava la cosa seria perillosa però de mica en mica es va establir l'ordre. Sobretot quan, en el minut 5, Marc Pujol xutava fora la primera ocasió dels andorrans, la més clara en molt temps. El migcampista controlava la pilota en la mitja lluna de l'àrea islandesa, aprofitava el bot per engaltar un xut fantàstic i precís al pal dret del porter Halldorsson, que s'estirava sense arribar a una pilota que el Comunal ja cantava gol.

Pujol es duia les mans a la cara per l'ocasió perduda, i Islàndia per contra reaccionava amb arribades sense massa perill. Amb tot, just cinc minuts més tard Guidmundsson driblava el porter Pol en la sortida fora del seu lloc, lluny de la porteria i escorat a la dreta, i a porta buida l'islandès marcava el 0-1 amb què es va arribar al descans. Fins que es van consumir els primers 45 minuts, Andorra va intentar tocar la pilota, i en tres ocasions va tenir opció d'atacar, però quan conduïa contra la porteria rival, les preses o els nervis passaven factura.

En la represa el futbol d'Andorra va mantenir el full de ruta. Intensitat i lluita, i en ocasions atacs furtius. L'ocasió més clara va ser de Sami en el 80, quan va rebre una passada de la dreta de Sebas, i l'andorrà va enviar la pilota massa alta en la típica acció que porta perill ja amb la passada del company. Amb l'uy es va quedar el Comunal. Abans, però, Islàndia havia posat el 0-2 gràcies a Sigurjonsson en el 57 després d'entrar en l'àrea pel centre amb la pilota botant i mig controlada, sense que ningú la rebutgés, per batre Pol de forma clara quan ja no tenia opcions.

La resta va ser un carrusel de canvis per part dels dos equips, i després ja que cadascú se situés en el camp resultava complicat. El test, tanmateix, va semblar positiu.