PUBLICITAT

Reducció del 75% de neu a la cota 1.800 en quaranta anys

  • L'estudi del Cenma sobre la influència del canvi climàtic en el turisme de neu al Principat assenyala que entre el 2021 i el 2050 els gruixos de neu al Principat es reduiran notablemen
14112012_clima2
Un moment de la conferència sobre el canvi climàtic en el marc del III Saló Pirineu Sostenible, que se celebra aquest dimecres a l'Andorra Park Hotel. Foto: ANA/ N.M.
L'estudi del Cenma sobre la influència del canvi climàtic en el turisme de neu al Principat assenyala que entre el 2021 i el 2050 els gruixos de neu al Principat es reduiran notablement. Per a les cotes de 1.800 metres es preveu una disminució al voltant del 75% dels gruixos de neu, i per a les cotes més altes, de 2.400 metres, la reducció serà d'entre el 30 i el 57%. A més, l'estudi que s'ha presentat aquest dimecres en el marc del III Saló Pirineu Sostenible, també assenyala que les temperatures augmentaran entre 2 i 4 graus d'aquí a finals de segle. Tot i la clara afectació d'aquest canvi climàtic en el futur del turisme de neu, des de l'Observatori de la Sostenibilitat d'Andorra, Marc Pons ha assenyalat que les pistes andorranes estaran menys perjudicades que les del voltant i per tant podrien atraure esquiadors que ara van a altres destinacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT