PUBLICITAT

Cinc dels sis projectes premiats pel Programa Innovadors estan relacionats amb les noves tecnologies

  • Demà es repartirà una dotació econòmica de 50.000 euros entre BEaClient, integralNT, My rocket seat, Opendestination, CloudAlarm i Ergo Concepte
14112012_adi2
El director de l'ADI, Carles Aleix, i l'economista de l'ADI Yago Parellada. Foto: ANA
El Programa Innovadors ha fet públics, aquest dimecres, els sis projectes seleccionats, gairebé tots relacionats amb les noves tecnologies. Els sis projectes són BEaClient, integralNT, My rocket seat, Opendestination, CloudAlarm i Ergo Concepte i entre aquests es repartirà una dotació econòmica de 50.000 euros, a criteri del tribunal. A més, alguns d'ells rebran l'acompanyament dels experts. L'acte de clausura del programa Innovadors tindrà lloc aquest dijous i estarà precedit per una conferència de la consultora experta en networking empresarial, Rosaura Alastruey.
Dels sis projectes que el tribunal del programa Innovadors ha triat d'entre els 28 presentats, només un s'allunya de les noves tecnologies. Aquest és Ergo Concepte, un projecte engegat pels emprenedors del país Douglas Porras i Jenniffer Ferrer, que consisteix en el disseny i creació de mobles. La idea és oferir un concepte de mobles de disseny, compactes, de baix impacte ambiental, a preus assequibles, i que ajudin a optimitzar l'espai.

Els altres projectes estan tots relacionats amb diverses vessants de les noves tecnologies. Dels sis projectes, tres corresponen a empreses que ja estan creades i tres a empreses que encara s'han de crear. A més, tres d'aquests són emprenedors estrangers, és a dir, que s'emmarquen dins el que és la inversió estrangera.

El projecte IntegralNT està impulsat per un emprenedor andorrà iconsisteix en un sistema de gestió eficient de la recollida de residus. El programa és UrbisTech i està basat en la idea de les SmartCity. Tot i que en el cas d'Andorra el seu futur depèn de si els comuns volen contractar-lo, també es contempla la possibilitat que pugui servir com a laboratori per provar el servei que es pot oferir a l'exterior. 

My Rocket Seat és un projecte engegat per emprenedors espanyols, també basat en les noves tecnologies. Es tracta d'un sistema emergent a Mèxic però que encara no existeix a Europa i que consisteix en limitar el nombre de seients buits que queden en els trajectes d'avió, que sol ser molt elevat. Fent ús de les noves tecnologies el programa permet vendre places de vol a preus baixos per a viatgers molt flexibles a través de canals de distribució alternatius. En aquest cas, el mateix director de l'ADI, Carles Aleix, reconeix que la implantació a Andorra no té a veure amb el desenvolupament del negoci al país, i per tant si es fa l'aportació econòmica caldrà assegurar que l'empresa s'instal·la a Andorra.

Un projecte que també ha estat molt ben valorat pel jurat i que a més encaixa perfectament en el clúster de la iniciativa Actua que vol atraure empreses de les noves tecnologies però basades en el turisme i el comerç és Opendestiation. El projecte impulsat per quatre emprenedors espanyols és una solució mòbil i comercial que consisteix en crear un entorn de màrqueting en temps i ubicació reals per 'millorar l'experiència del client i les vendes'. En aquest cas les estacions d'esquí serien àmbits potencials a estudiar, ja que totes les botigues i restaurants de la zona podrien estar integrades en aquest sistema i oferir els seus serveis en aquesta plataforma virtual. 

Molt relacionat amb el projecte d'Opendestination s'hi troba un altre dels seleccionats, BEaClient. Es tracta d'una solució interactiva per al comerç que permet que els venedors coneguin les preferències dels seus clients i els puguin fer promocions personalitzades quan entren als seus establiments. A més, el sistema farà ús dels codis QR i permetrà interactuar amb els visitants en el seu idioma. Segons Carles Aleix, aquest projecte d'inversió estrangera també té un pla de negoci molt bo i que encaixa perfectament en el clúster impulsat per la iniciativa Actua.

CloudAlarmés el darrer projecte seleccionat. Es tracta d'un servei de vigilància i monitorització de maquinària i programari a distància, és a dir un servei d'assistència tècnica que no requereix la presència física dels tècnics. Aquest projecte està impulsat pels treballadors andorrans de Servitec i es podria oferir per al país però també per a clients estrangers.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT