PUBLICITAT

Poca incidència de la vaga general a Correos amb un 10% de seguiment

  • El servei s'ha paralitzat perquè el camió d'enviaments no ha arribat
12112012_correos1
Una imatge de l'oficina de correus a Andorra la Vella. Foto: JOSE BLANCO
El seguiment de la segona vaga general contra el Govern espanyol al servei de correus ha estat 'en la línia d'altres mobilitzacions' amb un seguiment aproximat del 10% dels treballadors del servei al Principat. Segons ha afirmat el representant sindical de CCOO dels treballadors de Correos d'Andorra i l'Alt Urgell, Javier González, hi ha 'una petita desafecció pel que passa a Espanya'. El que sí ha indicat és que el servei s'ha paralitzat perquè el camió d'enviaments no ha arribat, per tant, els repartiments que s'han fet aquest dimecres corresponen a la documentació del vot per correu de les eleccions catalanes i el que hagués quedat pendent de dies anteriors.
Tan sols quatre de la quarantena de treballadors de Correos d'Andorra ha decidit secundar la convocatòria de vaga general d'aquest dimecres. Segons ha reconegut el representant sindical de CCOO del servei, Javier González, la baixa incidència (d'un 10% de la plantilla) ha anat 'en la línia d'altres mobilitzacions' principalment perquè hi ha 'una petita desafecció' respecte del que passa a Espanya. 

La principal afectació s'ha donat en el servei d'enviaments ja que el camió amb la càrrega diària no ha arribat i, per tant, no sortiran enviaments del dia durant la jornada, ha explicat González. El que s'està repartint aquest dimecres, ha admès, correspon a la documentació per votar per correu a les eleccions catalanes i cartes que s'haurien rebut fins dimarts a les oficines del Principat. 'El que va sortir ahir des de Lleida o Barcelona cap a Andorra que havia d'arribar avui no ha arribat', ha remarcat, i arribarà aquest dijous amb un dia de retard perquè les conduccions han estat aturades. 

La celebració d'eleccions i l'enviament de paperetes de vot i de documentació dels partits pot haver motivat el baix seguiment per exemple a l'oficina de la Seu d'Urgell, ha apuntat el representant de CCOO, ja que els carters haurien optat per tirar endavant la feina davant del volum de treball acumulat. 

Sense afectació al consolat i a l'ambaixada
El seguiment de la vaga general a les administracions consulars ha estat nul·la segons el representant de la Junta de personal dels treballadors de l'administració pública espanyola al Principat, Pedro Medina. Des del consolat han confirmat que cap dels seus empleats ha optat per secundar la convocatòria, mentre que des de l'ambaixada encara no s'han facilitat les dades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT