PUBLICITAT

22,5% de seguiment de la vaga general als centres educatius espanyols

  • Aquesta dada supera les previsions de la Junta de personal dels treballadors de l'administració pública espanyola al Principat
  • Les causes, segons el responsable de CCOO, Pedro Medina, són que 'l'emprenyament és acumulatiu' i que a tothom li acaba afectant 'una cosa o una altra'
14112012_margineda
Façana de l'escola secundaria de la Margineda, imatge d'arxiu.. Foto: ANA
La vaga general convocada pels sindicats a Espanya, Portugal o Bèlgica i amb aturades parcials i mobilitzacions en altres països europeus ha estat secundada per un 22,5% dels educadors de les escoles i instituts espanyols del Principat. Aquesta dada supera les previsions de la Junta de personal dels treballadors de l'administració pública espanyola al Principat i els registres de la vaga contra les retallades en educació, i se situa prop del 30% de seguiment de la darrera vaga general del 29 de març. Les causes, segons el responsable de CCOO, Pedro Medina, són que 'l'emprenyament és acumulatiu' i que a tothom li acaba afectant 'una cosa o una altra'. Pel que fa a la concentració d'aquest dimecres a la tarda, Medina ha considerat que si reuneixen 40 o 50 persones ja serà un èxit.
El 22,5% dels professors i personal no docent dels centres educatius espanyols a Andorra han secundat aquest dimecres la convocatòria de vaga general dels sindicats del país veí i d'altres punts d'Europa contra les mesures d'austeritat d'Europa. 

En total, segons ha informat el secretari de la secció a Andorra de la Federació d'Ensenyament exterior de CCOO, Pedro Medina, nou persones de les 35 que desenvolupen la seva tasca a les escoles espanyoles i vuit de les 37 que hi ha als instituts han decidit no acudir als centres. 

Per centres, l'Institut de la Margineda ha registrat vuit baixes per la vaga, mentre que a les escoles de Sant Julià i Encamp hi ha hagut tres persones respectivament que l'han secundat. Als centres d'Escaldes han estat dos docents els qui no han acudit al lloc de treball, els mateixos que a Andorra la Vella.

Des del sindicat s'han valorat molt positivament les dades perquè superen les previsions fetes inicialment que rondaven el 15% de participació, com també els registres de la vaga per les retallades en l'ensenyament del 22 de maig. A més, la segona vaga general convocada contra l'actual Govern espanyol ha estat secundada per una xifra similar a la primera (només un 7,5% menys de personal de l'ensenyament), motiu pel qual Medina ha assenyalat que 'l'emprenyament és acumulatiu' i cada cop la gent es veu els problemes més a prop i observa que li acaba afectant 'una cosa o una altra'.

Pel que fa a la participació a la concentració d'aquest dimecres a la tarda davant l'ambaixada, el responsable de CCOO ha assenyalat que si es congreguen unes 40 o 50 persones ja es podrà considerar un èxit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT