PUBLICITAT

La supressió de ponts a Espanya no ajudarà al comerç del país

  • En canvi, podrien augmentar el nombre de pernoctacions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Compres i passeig per l'Avinguda Meritxell de la capital, el maig passa. Foto: ÀLEX LARA

Les reaccions a la proposta del govern espanyol d'eliminar alguns festius i concentrar els ponts al cap de setmana per tal de millorar la productivitat de l'economia espanyola no ha estat rebuda de la mateixa manera entre hotelers i comerciants del país. Des de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra es considera que l'eliminació de qualsevol pont «ens afectarà negativament», segons va explicar ahir la seva presidenta Susanna Venables. I va afegir que «esperem en candeletes que ens arribin els ponts» i, per tant, el canvi del calendari laboral espanyol no «és cap bona notícia». Per contrarestar aquest canvi, la Federació de comerciants no té prevista cap actuació en concret perquè «de rebaixes i descomptes ja en fem prous». Venables és contundent a l'assenyalar que «no volem que ens coneguin pel país de les rebaixes, ben al contrari, volem oferir un bon servei i de qualitat».

Mentrestant, l'Associació d'Hotelers d'Andorra no ho veu de la mateixa manera i el seu director i portaveu, Òscar Julian creu que «la concentració de ponts ens afavoreix» perquè podria comportar un augment del nombre de pernoctacions: ara són dos per terme mig entre els seus associats. En el cas de confirmar-se el calendari laboral de l'executiu veí, les seves previsions són a l'alça.

SUPRESSIÓ DE PONTS FESTIUS / La proposta del Govern espanyol preveu l'eliminació de la festa de Tots Sants (1 de novembre) després d'un principi d'acord amb la Conferència Episcopal Espanyola, segons el qual a canvi d'aquesta supressió es mantindria la Puríssima ( 8 de desembre) com a festiu. Es conserva també el 15 d'agost i es podrien moure les festes de Sant Josep, el 19 de març, i de Sant Jaume, el 25 de juliol.

Pel que fa a la festa de la Constitució, el 6 de desembre, se sospesen dues possibilitats. La primera consistiria a moure-la a dilluns, per evitar el macropont que s'acostuma a produir quan s'uneix amb la de la Puríssima. L'altre possibilitat és convertir-la en dia feiner. En qualsevol cas, l'any vinent no hi haurà el problema del macropont del desembre, ja que la Constitució espanyola cau en divendres i la Puríssima, en diumenge. Altres festes que sembla ser no es mouran seran l'1 de gener, Cap d'Any; el 12 d'octubre, dia de la Hispanitat; el 25 de desembre, Nadal, a més de Divendres Sant i el Primer de Maig, dia del Treball.

La segona edició de la campanya Alguna cosa es mou a Andorra , impulsada per Andorra Turisme, es troba al seu equador. Venables creu que les accions publicitàries que s'estan portant a terme tindran continuïtat, tot i que «cal millorar i polir alguns dels seus aspectes, com ara els premis de 6.000 euros que criden poc l'atenció al possible comprador».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT