PUBLICITAT

L'USdA creu que el reglament de permisos treu drets

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach. FOTO: TONY LARA

El secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va redactar i va fer arribar al Govern un recurs de reposició contra l'article vuitè del nou reglament de permisos administratius. Segons el representant dels treballadors de l'Administració, aquest punt vulnera el dret de protecció de la família i suposa una retallada dels drets dels treballadors.

En concret, Ubach va assenyalar ahir que el redactat actual dóna dos dies de permís a l'any per atendre necessitats de familiars directes en cas de motiu especial, mentre que fins ara, els treballadors podien disposar d'aquests mateixos dies per a cada situació d'urgència. Així, insta el Govern a esmenar aquest possible error o a posar remei al greuge en el termini de dos mesos.

Els permisos administratius de dos dies, s'atorguen al treballador de l'Administració quan la persona amb qui conviu o el conjuge, o un familiar de primer o segon grau de consanguinitat, pateixen un accident o malaltia greu. Des del sindicat, Ubach va apuntar que el redactat dóna a entendre que els dos dies s'han de repartir entre els diferents familiars i només es poden utilitzar un cop l'any. Aquest canvi suposa un problema per aquells treballadors que, «per desgràcia», hagin d'atendre diverses urgències en un any, va exposar el representant sindical, i redueix els drets dels treballadors que fins ara gaudien de dos dies per cada situació de necessitat. Ubach va insistir en que considera que el text no s'adapta, com diu el ministre de la Funció Pública, Jordi Cinca, al Codi de relacions laborals perquè aquest inclou que l'empleat té dret a absentar-se del lloc de treball percebent la totalitat del salari base durant dos dies en cas de malaltia greu de familiars de primer i segon grau, sense limitar el nombre de permisos que es poden sol·licitar durant l'any. Per això, el secretari general de l'USdA insta el Govern a suprimir la limitació de dies de permís durant l'any i a esmenar aquest error en el termini de dos mesos. «Esperem que en aquest cas no hi hagi un silenci administratiu i que el Govern ben aviat corregeixi aquest problema», va concloure Ubach.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT