PUBLICITAT

Edificacions més sostenibles

  • 600 milions d'euros per renovar el parc immobiliari del país fins l'any 2050
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Reguant i Moles en un moemnt de la seva intervenció, ahir. Foto: ANA

El director general de Forces Elèctriques d'Andorra, Albert Moles, va quantificar ahir en uns 600 milions d'euros el cost de la renovació del parc immobiliari d'Andorra per a l'estalvi energètic d'aquí al 2050. El director de FEDA, juntament amb el cap de projectes estratègics del Govern, Ramon Reguant, van fer aquest desglossament dels 1.000 milions d'euros que es calcula que pot generar el sector energètic amb les accions que es poden fer, i va detallar que la majoria corresponen a l'estalvi energètic en les edificacions, però també als nous projectes de producció hidroelèctrica presentats per l'Associació d'Entitats del Sector Energètic que representen uns 70 milions d'euros, així com les centrals de cogeneració i d'altres projectes.

Moles creu que la parapública pot liderar el sector però que cal que altres privats engeguin projectes que també afavoreixin la diversificació de l'energia, informa l'ANA.

Dels 1.000 milions, Reguant, va destacar la gran importància de la renovació en l'edificació per afavorir l'estalvi energètic. Va indicar que el parc immobiliari d'Andorra és majoritàriament dels anys 60, i que s'han estudiat les modificacions que caldria fer-hi per a l'estalvi energètic. Si es renovés tot, cosa que «ja se sap que no es farà», caldria una inversió d'uns 600 milions d'euros d'aquí al 2050. A més, això suposaria un impacte en el consum energètic d'uns 400 gw/h. Tot i que Reguant va reconèixer que probablement no és aquest el ritme que s'està portant de moment, que comportaria un impacte d'uns 12 milions d'euros anuals, va confiar que amb el temps, «és un sector que anirà creixent».

Altres projectes previstos són: fer minicentrals hidroelèctriques i els de cogeneració de Soldeu i el d'Andorra la Vella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT