PUBLICITAT

Islàndia és l'última pedra de toc de la selecció fins el març

  • L'amistós, a les 19.00h al Comunal, servirà per mesurar un equip semblant a Turquia, rival del Premundial
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els jugadors d'Islàndia, ahir sobre la gespa de l'Estadi Comunal, durant l'entrenament matinal per preparar el matx amistós d'avui contra la tricolor. Foto: ÀLEX LARA

Avui la selecció andorrana absoluta disputa l'últim amistós abans de jugar contra Turquia al mes de març en partit oficial de la fase de classificació per al Mundial de Brasil. En concret, fins el 22 de març de 2013, el combinat que dirigeix Koldo Álvarez no té previst cap altre compromís. Avui serà Islàndia el rival a l'Estadi Comunal, a partir de les 19.00h, una selecció nacional que servirà per mesurar la resposta dels tricolors davant un conjunt que, segons el tècnic andorrà, té algunes similituds amb el combinat turc: «És un equip que combina molt bé, que té un atac directe i combinatiu, i molts punts del joc que ens poden venir molt bé posar a prova».

La selecció suma quatre derrotes en la fase de classificació –0-5 amb Hongria, 4-0 amb Romania, 3-0 amb Holanda i 0-1 amb Estònia– i té dos compromisos el pròxim març de 2013 –Antorra-Turquia, el 22 de març; Estònia-Andorra, el 26 de març–, per després viure una altra aturada de partits oficials fins el setembre –6 de setembre, Turquia-Andorra; 10 de setembre, Andorra-Holanda– i acabar amb aquesta fase de classificació al mes d'octubre de 2013 –11 d'octubre, Andorra-Romania; 15 d'octubre, Hongria-Andorra–. D'amistosos a partit de març, encara és aviat, però a partit d'ara fins rebre Turquia, el d'avui i prou.

Per a l'enfrontament d'aquest vespre, Koldo Álvarez haurà de refer la línia defensiva, perquè sense dubte la baixa per lesió d'Ilde Lima –fins gener no estarà disponible per al seu club, el FC Andorra– afecta i molt a l'estructura de l'equip. Així mateix, Emili Garcia en un mal gest en l'entrenament de dilluns va patir un petit gir de peu, i el fa ser dubte fins última hora. Tampoc no compta el seleccionador amb Marc Vales, que ja que disposa d'una mica més de minuts amb el Real Madrid C, va demanar a la Federació mantenir-se al marge. Koldo entén que no s'ha de frenar l'evolució del jugador.

Així, Óscar Sonejee, Moisés San Nicolás, Marc Garcia són noms gairebé fixes. Tot, per lluitar contra un equip que, segons Koldo, «juga molt bé l'u contra u, són molt forts i això s'aproxima a la idea que tenim de Turquia».

CONTENT AMB EL RENDIMENT TRICOLOR / El seleccionador assumeix les derrotes de l'equip, però treu la part positiva a l'esforç i l'entrega dels seus jugadors. «M'agrada com el grup dóna la volta a les situacions, com contra Romania», afirma, per afegir-hi: «Hem de conjugar més actitud amb qualitat, i saber que a vegades hem de combinar més amb la pilota».

ELS RESULTATS D'ISLÀNDIA / El conjunt nòrdic es presenta amb un bagatge en el seu grup de la fase premundialista de dues victòries i dues derrotes. Va vèncer 2-0 Noruega, va caure 1-0 a Xipre, va derrotar a domicili Albània per 1-2, i va caure a casa seva contra Suïssa per 0-2.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT