PUBLICITAT

Les famílies monoparentals

CÀRITAS
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

L'any 1994 va entrar en funcionament el Programa Suport per a les famílies monoparentals, amb la finalitat d'oferir un servei d'atenció multidisciplinar, integrant el treball social, psicològic i jurídic, per tal de donar una resposta global a les necessitats d'aquestes famílies.

Degut a l'evolució de les problemàtiques i els perfils dels usuaris de Càritas andorrana, actualment el programa Suport acull persones residents a Andorra i que a causa de la seva situació s'ha valorat que necessiten un suport social, psicològic o un assessorament jurídic i no poden accedir als serveis específics o bé no tenen els recursos econòmics per obtenir-los.

El programa duu a terme actuacions adreçades a diferents col·lectius socials de forma transversal i amb la finalitat d'oferir una resposta multidisciplinar a les persones o famílies per millorar la seva estabilitat personal o familiar, i preveure situacions de risc, mitjançant el treball social, psicològic i/o jurídic.

Els usuaris que formen part del Programa Suport, si ho precisen, poden ser atesos des de l'àmbit psicològic i jurídic.

En l'àmbit psicològic, el 22% de les intervencions realitzades l'any passat van estar relacionades amb orientació o assessorament laboral, seguidament, un 19% són per a casos de depressió motivada per diferents circumstàncies; la resta d'intervencions van estar relacionades amb suport en processos de malaltia; orientació i acompanyament personal en aquelles casos en els quals la persona no sap com afrontar noves situacions; acolliment i escolta, en aquelles persones que no disposen de xarxa social ni familiar, per poder compartir; acompanyament en famílies que es troben en procés de separació que no sempre són precisament amistosos; i altres situacions relacionades amb maltractaments o toxicomanies.

En relació a l'assessorament jurídic, les intervencions varen ser per temes relacionats amb reclamacions a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS); casos de separació i manutencions alimentàries; relacionats amb problemes amb la justícia i relacionats amb problemes d'habitatge.

Per assolir els objectius i els resultats previstos en el Programa Suport, intervenen els següents professionals amb una dedicació de temps parcial: treballadora social, advocat, psicòloga i una administrativa. L'any 2011 van ser 51 les persones ateses al programa Suport i amb les quals es varen realitzar 156 visites amb els diferents professionals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT