PUBLICITAT

El Partit Liberal participa al Congrés de Liberals Europeus a Dublí

  • Pallarès i Piñero participen al debat sobre el canvi de model econòmic actual
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La secretària de Relacions Internacionals del Partit Liberal Andorrà (PLA), Judith Pallarès i la Tresorera, Anna Piñero, van participar el passat cap de setmana al 33è Congrès dels Liberals Demòcrates Europeus (ELDR) a Dublí. Pallarès i Piñero van participar en el debat sobre la necessitat de repensar el model econòmic de les societats actuals, segons informa el PLA en un comunicat tramès ahir. El debat sobre el canvi de model econòmic es va centrar en la concreció de noves formules d'actuació dels partits i del governs per aconseguir de manera simultània una major protecció de l'àmbit social, i la generació de més llocs de treball. La crisi actual i la manera com està afectant a les capes socials menys afavorides, va ser un de les qüestion sobre la que més es va insistir durant tot el debat, informa el PLA. Els liberals europeus també van demanar el compromís de tots els partits que integren l'ELDR, per actuar de manera decidida i amb urgència sobre aquesta greu problemàtica.-

El vicepresident del govern anglès Nick Clegg va ser l'encarregat d'obrir oficialment el congrés que també a comptar amb la presència del president de l'ELDR, GrahamWatson i el president del Grup Liberal al Parlament Europeu, Guy Verhofstadt. Les militants del PLA van rebre l'encoratjament del bureau de l'ELDR per a la nova etapa de renovació del partit i la defensa de la ideologia liberal i els seus valors a Andorra. El suport de l'organització europea es va concretar durant el transcurs d'un dels seminaris que va analitzar de forma molt crítica com el «populisme i l'apatia política dels últims temps, han esdevingut una de les causes principals de la crisi, que no només és financera, no només és econòmica, és sobretot política», va afirmar amb contundència Verhofstadt. El comunicat del PLA també explica que un altre dels moments importants del congrés va ser la votació per aprovar el canvi de nom de l'ELDR per adoptar el nom que fa servi el grup parlamentari del liberals demòcrates europeus: ALDE. La proposta va ser acceptada per àmplia majoria.

El canvi de nom unifica el criteri per referir-se als Liberals Europeus, ja que fins ara tenien dos noms i que segons com, donava peu a tota mena d'especulacions sobre la tendència política d'un o altre grup, quan en definitiva són el mateix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT