PUBLICITAT

Un italià ingressa a la presó per delictes contra el patrimoni

  • Suposadament, falsejava documents per demostrar que era solvent i demanar crèdit als bancs
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un lletrat espera al passadís de la Seu de la Justícia, on es troba la Batllia i les instàncies superiors. Foto: EL PERIÒDIC

La Policia va detenir divendres passat un ciutadà italià de 46 anys com a presumpte autor de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic i contra el patrimoni, ja que hauria intentat realitzar operacions financeres entre particulars, mercantils o entitats bancàries, amb la finalitat d'obtenir préstecs, avançaments de diners o avals, en concepte d'una enganyosa o fictícia garantia sobre els seus béns.

Els fets es remunten al passat octubre, quan l'Àrea de Policia Criminal va rebre instruccions per part del Ministeri Fiscal de realitzar una àmplia enquesta en relació a una persona que hauria obert comptes al Principat i que podrien donar lloc a activitats susceptibles de ser delictives.

El Grup de Delinqüència Organitzada i Blanqueig de l'Àrea de Policia Criminal va iniciar la corresponent investigació, a partir de la denúncia escrita interposada per una entitat bancària del Principat contra una persona, després d'haver constatat una sèrie d'anomalies en la documentació presentada en la tramitació d'obertura d'un compte individual.

En la documentació hi constava un certificat expedit per un banc de Panamà on hi havia un dipòsit de 71.849.626 euros en concepte d'un suposat premi de loteria. Paral·lelament, la Policia va rebre informació que la mateixa persona hauria intentat obrir un altre compte bancari en una altra entitat del país.

Un cop recollits tots els detalls i proves de la investigació, la Policia va detenir l'home com a presumpte autor de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic i contra el patrimoni. D'entre la documentació decomissada hi havia un extracte de compte d'una entitat bancària estrangera on s'assenyalen dos pagaments a una empresa del Principat per valor de 28.000 euros, tractant-se suposadament d'un document fals.

Igualment, es va trobar una carta, redactada en italià, de l'arribada d'un certificat per un valor de 100.000 euros, emès per un banc andorrà. Per últim, també es va interceptar un correu electrònic enviat per l'home a una tercera persona des de l'adreça electrònica d'un establiment hoteler del país, a qui li feia arribar un suposat correu electrònic d'una entitat bancària andorrana, en el qual constava una transacció de 750.000 euros i l'anunci d'una propera transacció de 3, 8 milions d'euros més.

La Policia va destacat que el presumpte modus operandi de l'home es basa en l'ús de documents bancaris falsos que l'acrediten com una persona amb solvència econòmica suficient per fer operacions financeres entre particulars, mercantils entre entitats bancàries, amb la finalitat d'obtenir préstecs, avançaments de diners o avals, en concepte d'una enganyosa o fictícia garantia sobre els seus béns.

L'home, un ciutadà italià de 46 anys i no resident, va ser posat a disposició judicial i va ingressar al Centre Penitenciari per ordre del batlle de guàrdia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT