PUBLICITAT

Els sindicats i els residents espanyols es concentraran

  • La cita és demà a les sis de la tarda a l'Ambaixada
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns estudiants es manifesten contra les retallades davant l'Ambaixada espanyola, el maig passat. Foto: ÀLEX LARA

Els sindicats amb representació a la Junta de Personal dels treballadors de l'administració espanyola a Andorra, Comissions Obreres (CCOO), la Confederació de Sindicats de Treballadors de l'Ensenyament (STES) i la Unió General de Treballadors (UGT), van convocar ahir els funcionaris espanyols i els ciutadans en general a concentrar-se davant de l'Ambaixada d'Espanya demà dimecres a les sis de la tarda.

L'acció es farà amb motiu de la convocatòria de vaga general organitzada simultàniament a Espanya, Portugal, Itàlia, Grècia, Irlanda, Malta i Xipre contra les polítiques econòmiques d'austeritat i les retallades socials.

Amb aquesta acció de protesta, els sindicats volen manifestar la seva oposició a les mesures d'austeritat que s'estan aplicant a Europa, i que «s'estan utilitzant de coartada per desmantellar el model social europeu, amb un atac frontal a principis essencials com l'educació i la sanitat universals i gratuïtes». També refusen l'actuació dels governs, que en lloc de garantir els drets dels més desafavorits «dediquen ingents quantitats de diners al sanejament d'un sistema financer que ha estat un dels principals causants de l'actual situació».

En el cas d'Espanya, denuncien que les polítiques que se segueixen provoquen l'augment descontrolat de l'atur, la disminució dels salaris i retallades en els programes de cohesió social i d'ajuda als més dèbils. També denuncien que la pobresa està creixent «de manera escandalosa amb la complicitat d'uns governs incapaços i hipòcrites que encobreixen i protegeixen els autèntics causants de la crisi». A més, consideren que la crisi s'està utilitzant per retallar drets fonamentals com el dret al treball i a un habitatge digne. La concentració també servirà per protestar contra la disminució de salaris que pateixen els treballadors de l'administració, així com l'empitjorament de les condicions laborals, i al fet que se'ls ataqui «com si fóssim paràsits en lloc de treballadors que contribuïm a mantenir serveis com ara l'educació i l'atenció als ciutadans espanyols residents a l'exterior». Per tot plegat, la Junta de Personal es vol sumar a la crida de la Confederació Europea de Sindicats (CES) i dels sindicats majoritaris a Espanya, per exigir «un canvi radical en les polítiques econòmiques d'austeritat i retallades socials», informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT