PUBLICITAT

Da Silva diu que aviat hi haurà un conseller de les comunitats

  • El cònsol honorari de Portugal critica Pisco perquè no «s'ha informat abans de criticar»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Da Silva acompanyat de Jose Luis Carvalho, Patricia Bragança i Cristina Fernandes. Foto: ANA

El cònsol honorari de Portugal, Jose Manuel da Silva, en referència a les crítiques fetes aquest diumenge pel diputat socialista Paulo Pisco, ha assegurat que el govern portuguès ja ha previst la reorganització de la figura del conseller de les comunitats portugueses, i que en breu una persona n'assumirà les funcions a l'espera que es puguin celebrar eleccions. Da Silva, que va lamentar ahir que Pisco «no s'hagi informat abans de criticar», també va assegurar que el consolat s'obrirà en breu. De la seva banda, la presidenta de la Casa de Portugal, Cristina Fernandes, va lamentar que el diputat socialista vingui a Andorra a escoltar els neguits de la comunitat portuguesa però que no digui quan els traslladarà al Parlament. En canvi, la presidenta del Club d'empresaris portuguesos, Patrícia Bragança, desitja que l'oficina consular estigui en funcionament abans de final d'any, i no considera tan urgent que es disposi d'un conseller de les comunitats portugueses.

Després de la visita de Pisco, que va criticar el retard en l'obertura del consolat honorari i el fet que hagi quedat vacant el càrrec de conseller de les comunitats portugueses, Da Silva va assegurar que els dos temes estan en vies de solucionar-se. Tot i que considera que com a cònsol no pot valorar les declaracions de Pisco, sí que va lamentar la poca antelació amb la que el va avisar de la seva visita, i el fet que «no s'hagi informat abans de criticar».

D'una banda, va insistir que el consolat obrirà en breu, un cop s'hagin solucionat els temes burocràtics que manquen, va recordar que fins i tot es podran fer més tràmits que no es feien fins ara a Andorra, com la carta de la ciutadania, i es va mostrar convençut que el nou organisme funcionarà molt bé.

Per altra banda, va anunciar que el Govern portuguès ja ha previst la reorganització del càrrec de conseller de les comunitats portugueses, i que en breu es nomenarà una persona que assumeixi les seves tasques mentre no se celebren eleccions per permetre que els residents escullin un nou conseller.

Al parlament / Fernandes va dir que s'agraeix la visita d'un diputat, però sempre i quan «no confongui les persones», i sempre que després traslladi les inquietuds de la comunitat al parlament. Pel que fa al consolat, Fernandes creu que ara ja no els ve d'esperar una mica més, si això ha de servir perquè quan obri ho faci al cent per cent, informa l'ANA.

Quant a la vacant de conseller de les comunitats, la presidenta de la Casa de Portugal creu que és bo que es nomeni algú provisionalment, tot i que el cònsol honorari també pot fer d'enllaç entre les associacions i el Govern portuguès. Amb tot, Fernandes va demanar que es cobreixi la figura «sempre i quan es preocupi i treballi per a la comunitat de peu, i no pas per al bé personal», i que no es deixin de banda les eleccions, perquè sigui la comunitat la que pugui triar el representant

Fernandes va assegurar que ella està al servei de la comunitat i que de moment no ha pensat en postular-se per al càrrec, però que s'ho podria replantejar el dia que es parli d'eleccions o si algú li demana.

Sense urgències / Finalment, la presidenta del Club d'Empresaris, Patrícia Bragança, confia que l'obertura del consolat honorari pugui ser una realitat abans de finals d'any. Pel que fa al conseller de les comunitats, considera que de moment, els vuit mesos de vacant no han estat perjudicials ni s'ha arribat a una situació dramàtica, perquè no han quedat sense representació estatal, i li consta que el cònsol de Barcelona té una atenció especial per a la comunitat a Andorra. Així, va considerar que el càrrec s'ha de cobrir tot i que no hi ha una gran urgència, i que per tant és qüestió de tornar a fer eleccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT