PUBLICITAT

Gicle dedicat al projecte Gustum, productes de la terra

  • L'objectiu es donar a conèixer els productors i elaboradors
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

L'Espai Ermengol-Museu de la la Seu d'Urgell ha organitzat per aquests mesos de novembre i desembre una nova activitat de difusió de la cultura pirinenca i el desenvolupament local a través d'un nou cicle dedicat al projecte Gustum per donar a conèixer els productes locals, els seus productors i elaboradors.

Aquest cicle Gustum s'inaugurarà aquest divendres amb la xerrada que porta per títol Per què cal consumir productes de proximitat? Avantatges nutricionals, econòmics i socials, que anirà a càrrec d'Elena Roura, nutricionista de la Fundació Alícia; i de Ramon Sentmartí, tècnic en promoció de productes locals (Producteslocals.cat). La xerrada inaugural s'iniciarà a les vuit del vespre i tindrà lloc al mateix Espai Ermengol.

El cicle seguirà dissabte amb una sessió de tast d'olis d'oliva (Millor si és el nostre oli d'oliva extra verge) que serà dirigit per Maria Paz Romero, directora en Ciència i Tecnologia dels Aliments i professora del Departament de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Lleida. Aquesta activitat s'iniciarà a les 11 del matí.

El cicle Gustum es tornarà a reemprendre el 21 de novembre amb la sessió que porta per títol Que bona és la fruita de Lleida! Cuinem amb la nostra fruita! . La sessió, que s'iniciarà a dos quarts de set de la tarda, anirà a càrrec de Gemma Echevarría, investigadora, especialista en anàlisi sensorial, estudis de consumidors i bioquímica del sabor (IRTA); i de Josep Maria Castaño, cuiner del restaurant Malena de Gimenells. Per al 26 de novembre hi ha organitzada una demostració de cuina amb productes locals a càrrec de Pep Nogué, cuiner i gastrònom.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT