PUBLICITAT

Mor Josep Garcia, 'Jaumet', un dels últims cantaires del Pirineu

EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Josep García, Jaumet, cantant a la Festa de les Trementinaires. Foto: EL PERIÒDIC

La catedral de Santa Maria d'Urgell, a la Seu, va acollir ahir la missa funeral per Josep Garcia Muixí, el popular cantaire Jaumet de Tuixent, que va morir aquest cap de setmana als 84 anys d'edat víctima d'una aturada cardiorespiratòria. El seu cos sense vida va ser trobat dissabte al matí a la seva casa de Tuixent, on vivia sol. Era solter i no tenia fills.

Miner de professió, Garcia va aprendre moltes cançons populars al llarg de la seva vida, fins a aplegar-ne al voltant de 150 en el seu repertori. La que va cantar més vegades va ser, sens dubte, El llodrigó, una cançó eròtica que el públic sempre li demanava a les seves actuacions. També acostumava a cantar peces com ara La cirereta, La ballarusca, La desgràcia d'un pobre home, La modista de Balaguer o El gall negre.

Pep Jaumet formava part del grup Surti com Surti, amb el qual va actuar, per últim cop, el passat 28 d'octubre a la Trobada d'Acordions Diatònics a la Pobla de Lillet, i amb qui va enregistrar el disc Al peu del Cadí. També havia actuat en solitari en diverses manifestacions de cultura popular i tradicional. Ell i El llodrigó no faltaven mai, per exemple, a la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, a Arsèguel, o a la cantada popular de la Festa de les Trementinaires.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT