PUBLICITAT

BPA alerta que la recuperació és difícil a curt termini

  • La feblesa de la demanda interna afectada per la situació de crisi mundial i dels països veïns fa que les perspectives de futur siguin poc optimistes
  • El 2011 el PIB andorrà s'ha contret per quart any consecutiu, amb una caiguda del 2,8%
12112012_joan pau miquel
El director general de la BPA i director de l'Anuari socioeconòmic 2012, Joan Pau Miquel, durant la presentació de la recerca. Foto: ANA / M.C.
La feblesa de la demanda interna afectada per la situació de crisi mundial i, sobretot, dels països veïns, fa que les perspectives de futur siguin poc optimistes. Així ho ha explicat el director general de Banca Privada d'Andorra i director de l'Anuari socioeconòmic 2012, Joan Pau Miquel, qui ha indicat que el 2011 el PIB andorrà s'ha contret per quart any consecutiu, amb una caiguda del 2,8%. Aquesta dada juntament amb la resta de punts analitzats apunten que no serà fàcil que 'a curt termini' es pugui veure una recuperació econòmica 'significativa' al Principat, segons Miquel. En aquesta línia, ha afirmat, la millora exterior 'marcarà el moment de reactivació de la nostra economia'. Una economia on baixa el nombre d'assalariats, disminueix el salari mitjà, s'incrementen de forma important les demandes d'ocupació i marcada per una mala temporada d'esquí que fa augmentar el consum energètic i reduir el nombre de dies d'esquí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT