PUBLICITAT

La Batllia notifica a alguns policies que haurien patit gravacions telefòniques il·legals

  • La instrucció de l'afer de les suposades gravacions telefòniques il·legals a l'edifici de la Policia ha fet un nou pas
  • La batlle instructora del cas està donant coneixement a uns quants agents que presumptament haurien estat objecte d'aquestes escoltes i gravacions per part de membres del mateix cos policial
La instrucció de l'afer de les suposades gravacions telefòniques il·legals a l'edifici de la Policia ha fet un nou pas en els darrers dies. La batlle està notificant des de la setmana passada a diferents funcionaris de policia que haurien estat objecte dels presumptes enregistraments.
La batlle instructora del cas de les suposades escoltes i gravacions telefòniques il·legals a l'edifici administratiu de l'Obac, està donant coneixement a uns quants funcionaris de policia que presumptament haurien estat objecte d'aquestes escoltes i gravacions per part de membres del mateix cos policial, segons han informat a l'ANA fonts coneixedores del cas.

No són tots els afectats als que la batlle notifica l'afer, sinó només a una selecció d'agents de policia que per motius diversos durant la investigació hauria considerat necessàri, sense que n'hagin transcendit els criteris de la selecció.

Aquest és un nou pas en la instrucció de l'afer que va esclatar a mitjans d'aquest any quan el Diari d'Andorra va publicar que des de feia anys presumptament la Policia estaria controlant i enregistrant converses telefòniques de forma il·legal a agents del propi cos. Un afer que el ministre d'Interior d'aleshores, Marc Vila, ja va reconèixer i va afirmar que les 'gravacions irregulars' fetes des de l'edifici públic van afectar 'només' als funcionaris de policia i no pas a càrrecs públics.

Va ser l'any 2009 quan l'executiu socialdemòcrata va posar en coneixement de la fiscalia l'existència de desenes de cintes amb gravacions de converses que com a mínim es remuntaven al 2006, així com un sistema il·legal d'enregistrament. Un sistema que res tindria a veure amb l'equip de tecnologia israeliana Verint, sinó que les hauria fet una màquina situada en una sala tècnica de l'edifici i d'accés restringit.

La línia d'investigació continua oberta i, segons fonts properes al cas, s'estudien les possibles responsabiliats tant de l'actual direcció de la Policia com de l'anterior. A més, les fonts asseguren que a l'haver-se produït els suposats enregistraments il·legals en un edifici públic, l'Estat en podria ser també responsable.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT