PUBLICITAT

La Policia deté un ciutadà italià per una presumpta estafa

  • El detingut hauria intentat realitzar operacions financeres amb la finalitat d'obtenir préstecs, avançaments de diners o avals, en concepte d'una enganyosa o fictícia garantia sobre els seus béns
12112012_policia1
Edifici de la Policia d'Andorra. Foto: ANA
La Policia va detenir aquest divendres un ciutadà italià de 46 anys com a presumpte autor de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic i contra el patrimoni, ja que hauria intentat realitzar operacions financeres entre particulars, mercantils o entitats bancàries, amb la finalitat d'obtenir préstecs, avançaments de diners o avals, en concepte d'una enganyosa o fictícia garantia sobre els seus béns.
Els fets es remunten al passat mes d'octubre, quan l'Àrea de Policia Criminal va rebre instruccions per part del Ministeri Fiscal de realitzar una àmplia enquesta en relació a una persona que hauria obert comptes al Principat i que podrien donar lloc a activitats susceptibles de ser delictives.

El Grup de Delinqüència Organitzada i Blanqueig de l'Àrea de Policia Criminal va iniciar la corresponent investigació, a partir de la denúncia escrita interposada per una entitat bancària del Principat contra una persona, després d'haver constatat una sèrie d'anomalies en la documentació presentada en la tramitació d'obertura d'un compte individual, en la que constava un document tipus certificat expedit per un banc de Panamà on hi havia un dipòsit de 71.849.626 euros (fruit d'un premi de loteria). Paral·lelament, la Policia va rebre informació que la mateixa persona hauria intentat obrir un altre compte bancari en una altra entitat bancària del país.

Un cop recollits tots els detalls i proves de la investigació, la Policia va detenir aquest divendres l'home com a presumpte autor de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic i contra el patrimoni.

D'entre la documentació decomissada hi havia un extracte de compte d'una entitat bancària estrangera on s'assenyalen dos pagaments a una empresa del Principat per valor de 28.000 euros, tractant-se suposadament d'un document fals. Igualment, es va trobar un document tipus carta, redactat en italià, de l'arribada d'un certificat per un valor de 100.000 euros, emès per un banc andorrà. Finalment es va interceptar un correu electrònic enviat per l'home a una tercera persona des de l'adreça electrònica d'un establiment hoteler del país, a qui li feia arribar un suposat correu electrònic d'una entitat bancària del Principat, on indicaven haver executat una transacció de 750.000 euros i una propera de 3.850.000 euros.

La Policia ha destacat que el presumpte modus operandi de l'home es basava en l'ús de documents bancaris falsos que l'acreditaven com una persona de solvència econòmica, per realitzar operacions financeres entre particulars, mercantils o entitats bancàries, amb la finalitat d'obtenir préstecs, avançaments de diners o avals, en concepte d'una enganyosa o fictícia garantia sobre els seus béns.

L'home, un ciutadà italià de 46 anys i no resident, va ser posat a disposició judicial i va ingressar al Centre Penitenciari per ordre del batlle de guàrdia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT