PUBLICITAT

Els sindicats avisen que la protesta seguirà si el Govern continua «sord»

  • L'USdA pregunta a Martí si pagaria amb els seus diners la promoció del Cirque du Soleil
  • Ubach diu que les jubilacions dels funcionaris i la policia són «la gota que va vessar el got»
LUIS GARRIDO
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Ubach dóna un fulletó a un conductor a la duana del riu Runer, ahir. Foto: ÀLEX LARA

No només per la jubilació dels funcionaris. La protesta d'ahir contra el Govern informant als turistes a la frontera amb Espanya va atacar contra la tasca de l'Executiu i les seves «polítiques neoliberals». Aquesta va ser la consigna dels sindicats al punt fronterer. I també la de la policia, que va concentrar-se davant del centre comercial Sant Eloi, amb la consigna de no protestar només contra els problemes del cos, sinó per donar suport a l'acció engegada pels duaners.

Si bé des de l'Executiu es va tractar de paralitzar la protesta, amb avisos fins i tot del cap de Govern, Toni Martí, al final es van repartir fulletons als turistes ahir al matí a l'entrada d'Andorra. Just després de passar pel control policíac, representants del Sindicat de Funcionaris de Duana i de l'Unió Sindical d'Andorra van donar a cada cotxe que entrava a les 11 del matí i fins a migdia un full criticant «la greu situació laboral, social i econòmica» del país per culpa dels polítics.

Els turistes es van trobar amb els sindicats carregats amb els papers per repartir, al costat d'una pancarta desplegada on es llegia Víctimes de la mala gestió política.

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, va lamentar «com es gestionen els diners amb Toni Martí» i va criticar la situació dels treballadors. El sindicalista va estar especialment incisiu quan va criticar la forma en què des de l'Executiu s'ha optat per obrir 3.000 places en quotes de treball per a estrangers, quan ara mateix al país i ha un miler de persones a l'atur. I que per aquests motius continuaran movilitzant-se i protagonitzant protestes com la d'ahir.

També va voler carregar Ubach contra Martí per alguna de les seves darreres iniciatives, com portar el Cirque du Soleil a Andorra. El sindicalista es va preguntar si «seria capaç de garantir el tema del circ amb els seus diners». I creu que els diners públics s'han de gestionar «com si fossin els d'un mateix», per evitar «que els treballadors i comerciants hagin de pagar amb retallades i impostos aquests treballs faraònics».

Suport de la policia / Ubach ja ho va comentar. Les queixes de la policia i les jubilacions dels funcionaris «han sigut la gota que va vessar el got», i per això va demanar que quedés clar que la protesta és contra les polítiques del Govern. Per això, la policia va donar suport moral a la protesta dels sindicats a la duana, ubicats just davant del centre comercial Sant Eloi amb pancartes que deien Pels drets laborals dels treballadors i Ara som nosaltres, demà seràs tu. Ells mateixos van voler explicar que la protesta era per donar suport als seus companys de la duana, i que no es tractava d'una manifestació per la situació de la Policia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT