PUBLICITAT

La pluja desdibuixa unes Oh!fertes molt rebaixades

  • La mostra va arribar als 48 stands, ubicats en carpes plegables i amb preus fins a un 70% més barats en roba, bijuteria i alimentació, entre d'altres
L. GARRIDO
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Uns visitants s'interessen per articles de vestir, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Al final, el canvi d'ubicació va jugar en contra de l'estrena de la tradicional fira de rebaixes de Sant Julià. L'aparició del fred i la pluja van fer una mala passada a Oh!fertes, que estrenava localització a l'aire lliure. El mal temps va fer que el degoteig de visitants fossi més petit de l'esperat, i va desanimar a alguns comerciants.

Tot i així, també van haver-hi bones notícies. I és que la fira va arribar als 48 estands, que estaven ubicats en unes carpes plegables recentment adquirides pel Comú lauredià.

Les edicions anteriors de la fira s'havien realitzat a l'antiga vela del Prat Gran i els estands eren de lloguer. Però aquest any es va canviar. Es va fer al barri de Rocacorba. I és que després de l'èxit de la Fira del Roser, el comú lauredià va voler repetir ubicació. Això sí, no es comptava amb la pluja. Abans, en interiors no hi havia problema. Però ahir la Fira va acabar sota l'aigua.

Les parades es van aixoplugar en les veles plegables que el comú va cedir gratuïtament al botiguers. L'administració local preferia aquesta ubicació ja que així no havia de tallar el trànsit, a més de poder «reactivar aquesta zona del poble». Tot i així, la propera fira se celebrarà a la plaça de la Germandat amb una voluntat de repartir, però també a l'aire lliure.

Els comerciants van manifestar que el canvi de localització els hi venia bé per temes econòmics. I que era un lloc bonic. Però molts d'ells van lamentar el canvi d'ubicació. «En hivern no es pot programar esdeveniments com aquests a l'aire lliure, mai saps quan tindràs un temps dolent», va explicar un venedor de roba que reconeixia que no havia venut molt. I això que el seu gènere estava realment rebaixat. Americanes de 150 euros per 35, o camises a un 30% de preu.

Els preus retallats eren, sense cap tipus de dubte, l'atractiu més gran de la fira. Unes rebaixes que van haver de competir amb el fred, que no amainava amb les estufes de gas que estaven al carrer. Però ofertes hi havien. Sobretot, procedents de la darrera temporada d'estiu, que ahir es venien al carrer com si fos un outlet, a preus molt més baixos que a les botigues. I amb marques de reconegut renom.

El cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé, va inaugurar Oh!fertes ahir al matí, sense que la pluja donés treva. En el seu parlament, va declarar que «estem al servei dels comerciants, i que sàpiguen que sempre estarem al seu costat per reactivar el que faci falta per a que això funcioni».

La fira estava dividida en tres zones: els estands d'ofertes en roba i complements, l'espai infantil del Prat Gran –tot i que aquest va haver de romandre tancat pel temporal– i també es van integrar la fira dels vehicles d'ocasió, organitzada per un concessionari i que ha tingut lloc durant tot el cap de setmana a la parròquia, informa l'ANA.

Entre els vehicles exposats, va destacar l'exemplar que rifa l'Associació de Comerciants i Empresaris Lauredians (ACEL) entre els clients dels comerços de la parròquia.

El comú també va organitzar un concurs de carabasses per premiar amb una panera els hortolans que portarien la carbassa més gran i la més original. En el mateix taulell, l'organització, amb el lema castanya als preus, va posar a la venda tiquets de cinc euros que permetien adquirir una bossa de trumfes d'Andorra, una bossa ecològica reutilitzable, una tapa de tardor i un bambú, així com una bossa de castanyes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT