PUBLICITAT

Noves zones de pastures i control de la població de fauna salvatge

  • Els ramaders diuen que si no són efectives optaran per la via judicial
EL PERIÒDIC
LLAVORSÍ

Responsables del Departament d'Agricultura, ramaders i caçadors s'han reunit a Llavorsí per abordar els danys que ocasiona la fauna salvatge als sembrats. El director general de Medi Natural, Josep Escorihuela, ha reconegut que la població de daines, cérvols o muflons és excessiva i s'ha compromès a fer un control de la població reduint les femelles. Escorihuela també ha anunciat la creació de noves zones de pastures per suplir les que fan malbé. Pel que fa als ramaders han sortit decebuts de la reunió al ser molt ambigües les propostes. Els ramaders han dit que si després d'un temps prudencial els danys segueixen optaran per la via judicial i denunciaran a l'Administració pels danys.

El director general ha parlat d'actuar sobre les femelles per reduir la població de fauna salvatge. Aquestes batudes les faran els caçadors locals i els ramaders, ha dit Escorihuela.

Pel que fa a la creació de noves zones de pastures ha dit que farà que la fauna salvatge no arribi als sembrats dels ramaders donat que aquests zones es crearan en espais abandonats de les muntanyes. Aquesta mesura servirà també per minimitzar el risc d'incendis, ha dit el director general.

batudes / Els ramaders veuen bé que es facin batudes però demanen que les traves administratives siguin mínimes. Els pagesos han demanat poder fer aguaits nocturns tant en temporada de caça com no. Els ramaders estan d'acord en reduir el cens de fauna salvatge però demanen conèixer les dades real de la població actual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT