El VPC reacciona tard i encaixa la primera derrota a casa (15-22)

• El Villeneuve resol amb un 3-12 al descans però l'equip de Martínez suma un punt
IVÁN MOURE

Jamrulidze pugna per l'oval en una acció defensiva del VPC, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El VPC va encaixar ahir la primera derrota de la temporada al Camp del Consell. En una tarda de pluja –a estones– i sobretot molt fang i un terreny de joc pesat va jugar una primera part pobre que va acabar sent decisiva en el resultat. Al descans perdia 3-12 i en la segona part, quan va reaccionar, ja era massa tard. No obstant això la derrota, per 15-22, permet al quinze de Dídac Martínez sumar un punt per bonus defensiu.

Va ser un dia amb reinvencions obligatòries, com ara fer jugar a Barkalaia de tanca, a causa d'algunes baixes de pes com Magallon, Xepi Garcia Kirikaixvili o Christian Pons. I la primera part es va jugar gairebé tota en el mig camp del VPC. El Villeneuve pressionava molt a dalt i ni tan sols permetia a l'equip tricolor allunyar l'oval amb el peu. La possessió tampoc no va ser clarament per als visitants, però el VPC no passava del mig camp i els visitants van trobar dues escletxes al minut15 –quan Joan Fité estava fora del terreny de joc en veure una groga– i al minut 40, en l'última jugada abans del descans, per fer dues marques. L'única aportació ofensiva del VPC va ser un cop de càstig que va transformar Barkalaia. 3-12 a la pausa.

En la segona part de nou el Villeneuve va començar dominant i fruit de la insistència a prop de la línia de marca dels tricolors va aconseguir el tercer assaig. 3-22 al minut 48.

L'última mitja hora va ser per al VPC. Aquí va arribar la reacció, ja quan el camp semblava una batalla campal. En els següents minuts van haver-hi dues grogues per bàndol. El partit s'estava endurint. El VPC per fi va poder fer un assaig al minut 66, mitjançant Jamrulidze i al 80 un altre, aquest col·lectiu i després d'un maul. Li va faltar temps per obrar la remuntada.