PUBLICITAT

Ski Andorra no creu que el forfet català tregui usuaris al Principat

  • Fins a sis estacions del veí del sud es poden adquirir amb un passi conjunt per 450 euros
  • L'organització creu que la qualitat de les pistes contraresta els preus més baixos a altres destins
LUIS GARRIDO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'últim dia de la temporada passada, a Grandvalira. Foto: ÀLEX LARA

A Catalunya, la Generalitat ha impulsat un forfet conjunt per a les sis estacions d'esquí que tinguin alguna aportació de capital públic. Una estratègia que, segons el país veí, està pensada per suportar la davallada d'activitat i per evitar el drenatge d'esquiadors cap a altres destinacions. I sobretot cap al Principat. Tot i així, des d'Ski Andorra afirmen no tenir molta por d'aquesta oferta conjunta catalana, que té un preu de 450 euros. La directora de l'entitat, Marta Rotés, va afirmar ahir que «aquest forfet és per a tot el conjunt català, però no totes les pistes estan unides». I confia en què no hi hagi un flux d'usuaris cap al país veí.

Des d'Ski Andorra també es ven un forfet conjunt, vàlid per als dos grans dominis esquiables. El preu, no obstant, és notablement superior al de la competència catalana. 725 euros si es compra ara, abans de que comenci la temporada, tot i que aquests passes il·limitats s'acostumen a comprar abans que obrin les pistes. Si s'adquireixen per separat a Grandvalira i Vallnord, surten per 575 i 530, respectivament.

«Tenim l'avantatge de que les nostres distàncies són molt curtes, en un mateix dia es pot passar per tot el domini esquiable del país», explica Rotés, que celebra també que «amb el túnel molt ràpid de les Dos Valires, ara és més fàcil passar d'una estació a una altra». Si bé Rotés reconeix que a Catalunya tenen totes les estacions per un preu més baix, confia en què aquesta característica d'estar tot tan a prop marcarà la diferència.

«Els esquiadors prefereixen estacions com les que tenim a Andorra, i aquells que vulguin un lloc més professional, aquí tenen unes instal·lacions que estan a mig camí entre les pistes que hi ha a Espanya o Portugal i llocs com els Alps», explica la directora d'Ski Andorra.

Situació contra el preu / També està la mida de les estacions. Les que es troben més a prop del Principat, a altres àrees dels Pirineus, són més petites. «Ells poden competir per preu, però per situació som especials; abans dels Alps, tenim el punt intermig més bo abans», explica Rotés.

No obstant, les diferències de preu són notables. A més, per als turistes espanyols, entrar a Andorra els hi pot comportar més despeses per venir a esquiar, com són els elevats preus dels serveis de roaming per fer trucades telefòniques.

I no és només Catalunya qui fa un paquet tan complert amb diverses estacions d'esquí. També a la zona francesa dels Pirineus hi ha un forfet de temporada per a les Neus Catalanes. S'inclouen les vuit estacions d'esquí que es troben en tot aquest domini esquiable. Des de Pyrénees 200 i la Quillane fins a Formiguères, passant per Cerdagne Puigmal 2900. El preu per adults és de 505 euros, una mica més que l'opció catalana per més barat que el total per a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT