PUBLICITAT

La capital tanca el segon trimestre amb un superàvit de 2,4 milions

  • El pressupost de despesa s'ha executat el 30,48% (13,47 milions d'euros)
  • Ferrer relativitza el resultat perquè ja han entrat la major part dels ingressos propis
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

El Comú d'Andorra la Vella va tancar el segon trimestre de l'any amb un superàvit de 2,481 milions d'euros. En la sessió de Consell de Comú que va tenir lloc ahir al migdia, la cònsol Rosa Ferrer va informar sobre l'estat d'execució del pressupost 2010, tal com marca la Llei de finances comunals, i va explicar que, a 30 de juny, el pressupost de despeses s'havia executat el 30,48% (13,478 milions d'euros), mentre que el d'ingressos s'havia executat el 41,03% (15,959 milions d'euros). En qualsevol cas, Ferrer va relativitzar la qüestió del superàvit i va assenyalar que "en aquests moments, ja han entrat al Comú la majoria d'ingressos propis (taxes, tributs...) i encara queden sis mesos més. El resultat definitiu el podrem veure quan es tanqui el conjunt de l'exercici".

El Consell de Comú es va desenvolupar ahir en un clima de bona entesa entre la majoria de govern i l'oposició. El conseller de PC Pere Cervós va agrair la sinceritat de la cònsol a l'hora de relativitzar el superàvit i, alhora, es va referir a "l'esforç que s'està fent, des del treball conjunt de la majoria i l'oposició en comissió, per retallar la despesa". Tant Ferrer com Cervós van destacar que el Comú ha pogut retallar despesa cor- rent i la qüestió és veure quin serà el resultat a final d'any, tenint en compte que "els ingressos han baixat molt", en paraules de la mateixa cònsol. Entre els ingressos, encara falta el cobrament de l'impost de radicació de comerços, que el Comú va traslladar del juliol a l'octubre.

L'EXTERNALITZACIÓ, A DEBAT
Ja fora de la sessió ordinària, Cervós va insistir que caldria externalitzar alguns serveis per tal de reduir costos per al Comú. Un dels exemples que va posar el líder de l'oposició va ser, una vegada més, el Centre de Congressos. En aquest sentit, Cervós va dir que externalitzar-ne la gestió podria ser "una manera de reactivar-lo, ja que hi participarien empreses amb experiència en el sector".

De la seva banda, Ferrer va admetre que, des de la mateixa comissió de treball que tracta sobre les finances, s'està estudiant la possibilitat d'externalitzar algun servei. En qualsevol cas, Ferrer va assegurar que encara no s'ha pres cap decisió en ferm i que tot dependrà d'una anàlisi més detinguda, que es podria fer a partir del moment en què es reprenguin els treballs de la comissió, de cara al mes de setembre.

Tot i que la cònsol va voler deixar clar que, de moment, no és segur que la balança s'inclini finalment a favor de l'externalització, sí que va assenyalar que aquesta possibilitat s'està estudiant per a qüestions com ara "la gestió del Centre de Congressos". No obstant això, si s'arribés a produir, el Comú es reservaria encara una part dels serveis que s'ofereixen des d'aquest equipament. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT