PUBLICITAT

Una dona andorrana de 64 anys desapareix a Anyós prop de casa

  • La família dóna l'alarma a l'hora de dinar, en jutjar que l'absència de la desapareguda no era normal
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Efectius dels cossos especials de la Policia es preparen per prendre el relleu i continuar rastrejant els boscos que envolten el poble d'Anyós, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El Servei de Policia va rebre ahir a la una del migdia una trucada d'una coneguda família d'Anyós que demanava ajuda per trobar un dels seus membres, una dona de 60 anys, que segons va informar la Policia, havia sortit a passejar a mig matí sense deixar darrera seu cap indici de que es volgués absentar llargues hores. El cotxe aparcat davant de casa, sense roba d'abric, tot indicava que havia sortit a donar un tomb pel poble i que tornaria a casa a l'hora de dinar. Va ser aleshores que la família, a punt de seure a taula, la va trobar a faltar. A l'hora de tancar aquesta edició, els efectius de la Policia i de Bombers encara no havien trobat la desapareguda. La recerca havia de continuar tota la nit i continuarà avui amb un dispositiu de 29 homes, 12 policies, 13 bombers i quatre voluntaris de la Creu Roja.

Quan va rebre la trucada, la Policia va enviar a Anyós diferents dotacions i la Unitat Especial de Intervenció a la que també pertany el Grup d'Intervenció a Muntanya amb dos gossos guies per seguir-ne el rastre. Després de fer les primeres verificacions al lloc de l'incident, a quarts de quatre de la tarda, la Policia va demanar la col·laboració de Bombers per ampliar la recerca fora dels límits del poble, per «camins i caminets» segons va informar ahir el director del Cos, Jordi Farré. Als efectius de Bombers destacats a la zona també s'hi van sumar voluntaris de la Creu Roja Andorrana, que van muntar el camp base prop del Centre Poliesportiu. És en aquest punt del poble on la Policia va localitzar les últimes imatges de la dona gràcies a les càmeres de vídeo del centre.

Helicòpter / Des de primera hora de la tarda i amb «el risc que comporta per a nosaltes» va explicar Farré, «l'helicòpter rastreja per aire les clarianes i barrancs de la zona, que és molt boscosa i per això, requereix que la rastregem amb molta atenció al sòl». Per les condicions físiques de la dona, Farré va afegir que «hem descartat algunes zones de recerca però encara tenim molt bosc per continuar buscant».

Farré també va anunciar que no aixecarien el camp durant la nit d'ahir i que avui continuarien buscant a la dona en cas que no l'haguessin trobat. La desaparició de la dona va sorprendre no només a la família sinó també als efectius de recerca perquè es tracta d'una veïna d'Anyós de tota la vida, molt coneguda al poble. Farré també va afegir que «anirem ampliant el perímetre de recerca conforme anem avançant».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT